"Bursa'nın acil sorunu trafik ve toplu ulaşım"
CHP Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Necati Şahin, toplu ulaşım teşvik edilmeden, Bursa'nın trafik sorununun çözülmesinin mümkün olmadığını söyledi. Büyükşehir bütçesinden en büyük payın, ulaşıma ayrılmasına rağmen hala yoğun bir trafik sorunu yaşanmasını ironik olarak niteleyen Şahin, sorunun temelinde sistemsizliğin yattığını belirtti.
2014.03.18 14:07 - Son Güncellenme: 2014.03.18 14:07 - Siyaset - HABER MERKEZİ
CHP Adayı Necati Şahin, Merinos AKKM'de Bursa Servis Aracı İşletmecileri ve Özel Halk Otobüscüleri Odası'nın Genel Kurulu'na katılarak bir konuşma yaptı. Ulaşım sektöründe hizmet veren her kuruluşun trafik sorununda çözüm ortakları olduğunu belirten Şahin, "Büyükşehir Belediyesi yatırım bütçesinin yüzde 70'ini ulaşım sektörüne ayırmasına rağmen trafik sorunu çözülemiyor ve şikayetler artıyorsa bunun bir nedeni olması gerekiyor" dedi.
Bursa'da kent içi ulaşımda özel araçların kullanımının yüzde 42 gibi bir yüksek paya sahip olduğunun altını çizen Necati Şahin, bu özel araçların yüzde 70'inde de tek kişi ile yolculuk yapıldığına dikkat çekerek, "Bu durumda yerel yöneticilerin biz nerede yanlış yapıyoruz diyerek şapkalarını önlerine alıp düşünmeleri gerekir" diye konuştu.
Göreve geldiklerine el atacakları ilk konunun kent içi ulaşım ve toplu taşıma olduğunu kaydeden Necati Şahin, toplu ulaşımı teşvik etmek için ne gerekiyorsa yapacaklarını bildirdi. Buna ilişkin ilk olarak toplu ulaşımda fiyatı yarıya indireceklerini, Bursaray'ın seferlerini 10 dakikadan 2.5 dakikaya düşürerek kapasiteyi artıracaklarını kaydeden Şahin, şunları söyledi:
"Milyar Euro harcanan Bursaray'ın toplu ulaşımdaki payı yüzde 8. Bu çok vahim bir durum. Bu oranın yukarılara çıkması gerekiyor. Biz Bursaray'ın toplu ulaşımdaki payını artıracağız. Sefer aralıklarını azaltarak balık istifi yolculuğa son vereceğiz. Hemsehrilerimiz konforlu ve güvenli bir yolculuk yapacak. Bursaray'a yer altından yeni hatlar ekleyerek ulaşımı insanın olduğu yere götüreceğiz. Vatandaşımız Bursaray istasyonundan indikten sonra evine yürüyerek gidecek."
Kent ulaşımını, Bursa Ulaşım Ana Planı (BUAP) ile ele alarak planlayacaklarını belirten Şahin, çözüm ortaklarının da bu süreçte yer alacağını ifade etti. Şahin, "Hiç kimseden kaçmayacağız. Aynı masa etrafında oturup çözümler üreteceğiz. Bizim temel hedefimiz toplu ulaşımı teşvik etmek. Eğer bir işletmenin servis araçlarını kaldırırsanız, her çalışan özel aracıyla işine gelmeye çalışır. Bu da trafikteki araç sayısının artması demektir. Bizim temel hedefimiz toplu ulaşımı teşvik etmek, bunu da başaracağız" diye konuştu.