Bursa Nilüfer Köylü Pazarı'nda işler kesat! (ÖZEL HABER)

Bursa Nilüfer Köylü Pazarı'nda işler kesat! (ÖZEL HABER)

Uzun Çarşı ve Tuz Pazarı'nı kesen yol üzerinde bulunan Nilüfer Köylü Pazarı, Bursa'nın eski pazar yerlerinden biri olarak biliniyor. Günümüzde çeyizlik ürünlerin yanı sıra, baharat, süt ve süt ürünleri, meyve ve sebze gibi birçok ürün burada satılıyor. Nilüfer Köylü Pazarı esnafı Ömer Özcan, "Nilüfer Köylü Pazarı 60 yıldır çalışmalarına aynı şekilde devam ediyor. Çarşı girişini insanlar pek seçemiyor. Girişte ödeme noktası var bu yüzden karıştırılabiliyor. Yollar zaten dar. Pazar içinden iki kişi yan yana geçemiyor. Belediye bu konularla ilgilensin ve gerekli alakayı göstersin" dedi. Bir diğer esnafsa şu görüşte: "Düğün sezonu açıldı, ancak işlerde hareket yok. Bütün esnaf sıkıntıda. Maalesef herkes yemeğinin derdinde. Köylü pazarıyla ilgili olarak; Bursa halkı genelde burayı bilmiyor. Yeterli reklam yapılmıyor."

2021.08.04 07:58 - Son Güncellenme: 2021.08.04 09:51 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Bursa Nilüfer Köylü Pazarı'nda işler kesat! (ÖZEL HABER)
07:03 Bursa Nilüfer Köylü Pazarı'nda işler kesat! (ÖZEL HABER)

İLGİLİ VİDEO

Bursa Nilüfer Köylü Pazarı'nda işler kesat! (ÖZEL HABER)

SEMA ÜSTÜNTAŞ / BURSADA BUGÜN

60 yıllık geçmişi olan Nilüfer Köylü Pazarı, son zamanlarda pek fazla ilgi görmüyor.

"PAZAR İÇİNDEN İKİ KİŞİ YAN YANA GEÇEMİYOR" 

Nilüfer Köylü Pazarı esnafı Ömer Özcan "Nilüfer Köylü Pazarı 60 yıldır çalışmalarına aynı şekilde devam ediyor. Dükkanlarımız güzel, ancak yaz dönemi olduğu için günümüzde sıkıntı var. Durum çeyiz satanlar için daha farklı. Bizim işler çok kötü değil, ama herkes tatile gitti. Eğer böyle devam ederse, herkes daha çok sıkıntıya girecek. Nilüfer Köylü Pazarı'nda eksiklerimiz var. Çarşı girişini insanlar pek seçemiyor. Girişte ödeme noktası var bu yüzden karıştırılabiliyor. Bunun farklı olması gerekiyordu. Tek şikayetimiz bu. Dükkanların önüne stant kuran esnaf arkadaşlarımız var. Bunun olmaması gerekiyor. Biz kurallara uyuyorsak, herkes uysun. Yollar zaten dar. Pazar içinden iki kişi yan yana geçemiyor. Belediye bu konularla ilgilensin ve gerekli alakayı göstersin'' ifadelerini kullandı.

"YETERLİ REKLAM YAPILMIYOR"

Başka bir esnaf Emel Şahin ise "Dükkanımızda çeyizle ilgili her şeyi satıyoruz. Pikolarımızı kendimiz yapıyoruz. Düğün sezonu açıldı, ancak işlerde hareket yok. Bütün esnaf sıkıntıda. Maalesef herkes yemeğinin derdinde. Köylü pazarıyla ilgili olarak; Bursa halkı genelde burayı bilmiyor. Yeterli reklam yapılmıyor. Biz esnaf olarak elimizden geldiğince bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Çarşı esnafının internete yönelmesi gerekiyor, çünkü müşterilerimiz için sadece burası yeterli olmuyor. Ben sosyal medya üzerinden de satış yapıyorum. Buradaki dükkanların yüzde 50'si neredeyse sosyal medya kullanıyor. Türkiye'nin birçok yerinden gelen müşteriler şu an ekonomik krizden dolayı gelmiyor. Artık turistler de çok az sayıda geliyor. Bence rehberlerimizin turistleri buraya yönlendirmesi gerekiyor. Aslında fiyatlarımız çok uygun. Biz üretici olduğumuz için uyguna satış yapıyoruz. Buradaki çoğu esnaf 50-60 yıldır burada. Ben restore edildikten 7 sonra geldim. Dükkanlar çok küçük olduğu için bazı esnaflar dükkan önlerine sergi çıkarıyor. Komşum çıkıyorsa, mecburen ben de çıkıyorum. Bu yüzden yapılandırmanın gelmesini isterim" ifadelerine yer verdi.

 "ŞU AN TÜM ESNAF KÖTÜ DURUMDA"

"İşler pekiyi değil, alım gücü yok" şeklinde konuşan Nigar İran, "Nilüfer Köylü Pazarı biliniyor, ama daha önceki gibi rağbeti görmüyor. Bunun da pandeminin etkisinden dolayı olduğunu düşünüyorum. Ben pandeminin etkisiyle düğün salonumu kapatıp buraya geldim, ama burası eskiden daha iyiymiş. Şu an tüm esnaf kötü durumda. Ben tarhana, erişte, kozalak şurupları gibi şeyler satıyorum. Bir kısmını Antalya'dan getiriyorum, bir kısmını ise Cumalıkızık köyünden temin ediyorum. Fiyatlarımız oldukça uygundur, ama buna rağmen alım oldukça düşük" dedi.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2021.08.04 07:58 - Son Güncellenme: 2021.08.04 09:51 - HABER MERKEZİ
A