Bursa Nilüfer'de eğlenceli yarıyıl atölyeleri başladı

Bursa Nilüfer'de eğlenceli yarıyıl atölyeleri başladı

Bursa Nilüfer Belediyesi Kadın Çocuk Akademileri'nde çocuklar için düzenlenen, yarıyıl tatili eğlenceli bilim atölyeleri başladı.

2021.01.28 16:02 - Son Güncellenme: 2021.01.28 16:03 - Bursa Bölge
A
Bursa Nilüfer'de eğlenceli yarıyıl atölyeleri başladı

Nilüfer Belediyesi Kadın ve Çocuk Akademileri'nde çocuklara yönelik, okula yardımcı ders atölyeleri pandemi tedbirleri kapsamında sürerken, yarıyıl tatili için düzenlenen eğlenceli bilim ve beceri atölyeleri de başladı. Maske, mesafe ve hijyen koşulları sağlanarak kontrollü bir şekilde düzenlenen atölyelerde fen bilimleri ve sosyal bilimlere yönelik deney atölyeleri, el becerisi atölyeleri, akıl-zeka kutu oyunları ve çeşitli oyun etkinlikleri gerçekleştiriliyor.

Kültür, Çalı, Hasanağa ve Büyükbalıklı mahallelerindeki akademilerde, yarıyıl tatili boyunca devam edecek; yanardağ deneyi atölyesi, güneş sistemi atölyesi ve çeşitli beceri atölyelerine katılan çocuklar derslerine de yardımcı olacak pek çok konuyu eğlenerek öğreniyor.

Nilüfer Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü çatısı altında şimdilik; Kültür, Çalı, Hasanağa ve Büyükbalıklı'da hizmet veren Kadın ve Çocuk akademilerine, çok yakında Konaklı ve Fethiye mahallelerinde açılacak yeni akademiler de eklenecek.

Nilüfer Belediyesi Kadın ve Çocuk Akademileri'ne bugüne kadar toplam 2509 kadın, 1147 çocuk kayıt oldu. Akademilerin eğitim ve faaliyetleriyle kadınların sosyal hayat içindeki aktif rollerini desteklemek, sosyal ve hukuksal haklar konusunda hızlı ve doğru bilgilendirilmelerini sağlamak, çocukların bilişsel gelişimlerini, kendini ifade etme güçlerini ve yaratıcılıklarını artırmak amaçlanıyor. Akademilerde ayrıca psikolojik destek hizmeti ve kadınların atölyelere katılımlarını kolaylaştırmak amacıyla 3-6 yaş arası çocuklara yönelik oyun etkinlikleri de düzenleniyor.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2021.01.28 16:02 - Son Güncellenme: 2021.01.28 16:03 - Gülcan Tekin
A