Bursa Nilüfer'de basketbol heyecanı yaşanacak

Bursa Nilüfer'de basketbol heyecanı yaşanacak

Bursa Nilüfer Belediyesi'nin de destekleriyle 15-18 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan Frutti Extra Cup basketbol turnuvasının detayları, düzenlenen basın toplantısında açıklandı. Turnuvada ilk müsabaka, 15 Eylül Çarşamba günü yapılacak.

2021.09.11 13:55 - Son Güncellenme: 2021.09.11 13:56 - Bursa Bölge
A
Bursa Nilüfer'de basketbol heyecanı yaşanacak

Sporun kenti Nilüfer, uluslararası basketbol turnuvasına ev sahipliği yapacak. Nilüfer Belediyesi'nin de destekleriyle bu yıl ilki düzenlenen Frutti Extra Cup basketbol turnuvası, Nilüfer Belediyesi Barış Spor Salonu ve Gençlik Merkezi'nde gerçekleştirilecek. Turnuvanın programı, Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, Frutti Extra Bursaspor Basketbol Takımı Başkanı Sezer Sezgin ile Uludağ İçecek Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Basketbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Kızıl'ın katıldığı basın toplantısında açıklandı.

Toplantıda konuşan Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, Bursaspor'un da destekleriyle salonun, daha güzel bir mekan haline geldiğini belirtti. Bu iş birliğiyle beraber Bursaspor basketbol altyapısından çok sayıda başarılı sporcular yetişeceğini ifade eden Başkan Turgay Erdem, Nilüfer Belediyesi'nin vizyonlarından birinin de "Sporun Kenti Nilüfer" olduğuna dikkat çekti. Başkan Erdem, "Bu vizyon, Bursaspor'la beraber büyüyerek, daha da gelişecek. Kadın voleybol ve erkek hentbol takımlarımızla Süper Lig'de mücadele ettiğimiz kentimizde, Bursaspor'umuzla birlikte basketbol branşında da alacağımız zaferlerle başarıları taçlandıracağız. Bu çalışmalarımızı, bundan sonra da devam ettireceğiz. Spor salonlarımız ve bütün spor alanlarımız Bursalılar'a ve Bursaspor'a her zaman açık. Frutti Extra Cup, kente yeni bir heyecan getirecek. Bütün sporseverleri müsabakaları izlemeye davet ediyorum" şeklinde konuştu.

Frutti Extra Cup'un bu yıl ilk kez gerçekleştirildiğini ve turnuvayı geleneksel hale getirmeyi hedeflediklerini belirten Uludağ İçecek Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ömer Kızıl da, turnuvanın gelecek yıllarda gelişerek, daha profesyonel ve kapsamlı hale geleceğini dile getirdi. Türkiye'de ligden önce farklı kentlerde birçok turnuvanın düzenlendiğini söyleyen Kızıl, Frutti Extra Cup'un bundan sonra adından fazlasıyla söz ettiren bir turnuva olacağına dikkat çekti. Bursa'nın ulusal ve uluslar arası arenada basketbolla daha fazla tanınmaya başlayacağına dikkat çeken Kızıl, "Kentler sporla beraber anılır. Dünyada birçok şehir var gidip göremediğimiz ama adını spor takımlarıyla bildiğimiz. Bursa'da bu şekilde olacak. İstanbul'a gelen bir turist, Bursa'ya da spor müsabakası izlemeye gelecek" diye konuştu.

Nilüfer Belediyesi Başkanı Turgay Erdem'e desteklerinden dolayı teşekkür eden Kızıl, "Turnuvayı burada gerçekleştirmemizin nedeni, Nilüfer Belediyesi'nin spora olan verdiği desteği herkese göstermek" dedi.

Turnuvanın Frutti Extra Bursaspor- Alba Berlin ile final müsabakasının NTV'den naklen yayınlanacağını söyleyen Kızıl, diğer tüm maçların da NTV Spor'un Youtube kanalından canlı olarak yayınlanacağını ifade etti.

Frutti Extra Bursaspor Basketbol Takımı Başkanı Sezer Sezgin de, Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem'e teşekkür etti. Nilüfer Belediyesi ile yapılan iş birliğiyle birlikte Bursaspor Basketbol Takımı'nın, Barış Spor Salonu ve Gençlik Merkezi'ni uzun yıllardır kullandığına dikkat çeken Sezgin, "Nilüfer Belediyesi ile yaptığımız anlaşmayla, salonun kullanım süresini 4 yıl daha uzattık. Bütün altyapı tesislerimizi burada kullanıyoruz. Avrupa'ya örnek bir salon oldu. Nilüfer Belediyesi'ne ve Nilüfer Belediye Başkanı Sayın Turgay Erdem'e teşekkür ediyorum" diye konuştu. Sezgin, konuşmasının ardından Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem ile Uludağ İçecek Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Basketbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Kızıl'a, Frutti Extra Bursaspor Basketbol Takımı rozeti taktı.

Frutti Extra Bursaspor, ALBA Berlin, Darüşşafaka Tefken, Aliağa Petkim, Semt 77 Yalovaspor, Yukatel Merkezefendi Belediyesi Denizli Basket takımlarının katılacağı turnuva dört gün sürecek. Frutti Extra Cup'ta heyecan, 18 Eylül Cumartesi günü final maçıyla sona erecek.

Nilüfer Belediyesi Barış Spor Salonu ve Gençlik Merkezi'nde gerçekleşecek olan Frutti Extra Cup'ta maç programı şöyle:

15.09.2021 Çarşamba

14:30 Darüşşafaka Tekfen - Aliağa Petkim

17:00 Frutti Extra Bursaspor - ALBA Berlin ( NTV Naklen Yayın)

16.09.2021 Perşembe

16:30 Aliağa Petkim - Semt 77 Yalovaspor

19:00 Yukatel Merkezefendi Belediyesi Denizli Basket - Frutti Extra Bursaspor

17.09.2021 Cuma

16:30 Semt 77 Yalovaspor - Darüşşafaka Tekfen

19:00 ALBA Berlin - Yukatel Merkezefendi Belediyesi Denizli Basket

18.09.2021 Cumartesi

14:00 A3 - B3 ( 5. lik maçı ) 16:30 A2 - B2 ( 3. lük maçı )

19:00 A1 - B1 ( Şampiyonluk maçı ) - NTV Naklen Yayın

 

 

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2021.09.11 13:55 - Son Güncellenme: 2021.09.11 13:56 - Gülcan Tekin
A