Bursa Nilüfer Belediye Başkanı Erdem: "Anadolu Arastası Türkiye için örnek proje olacak"

Bursa Nilüfer Belediye Başkanı Erdem: "Anadolu Arastası Türkiye için örnek proje olacak"

Nilüfer Belediye Meclisi'nde Anadolu Arastası hakkında bilgi veren Bursa Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, projenin tamamlanması için herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini belirterek "Burası Türkiye'de örnek olacak bir proje. Türkiye'nin barış projesi olarak başladık" dedi. Erdem, Nilüfer'de pazaryerlerinin üstünün kapatılması için de çalışmalara devam ettiklerini belirtti.

2021.05.18 12:55 - Son Güncellenme: 2021.05.18 12:56 - Bursa Bölge
A
Bursa  Nilüfer Belediye Başkanı Erdem: "Anadolu Arastası Türkiye için örnek proje olacak"

Nilüfer Belediye Meclisi Mayıs ayı olağan toplantısını, Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem başkanlığında yaptı. Toplantıda gündem maddelerine geçmeden önce İsrail'in Mescid-i Aksa'daki saldırıları kınandı.

Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, İsrail'in Mescid-i Aksa'daki  saldırılarını Nilüfer Belediye Meclisi olarak kınadıklarını belirterek "İsrail halen oradaki sivil halka saldırısını sürdürüyor ve bütün dünya buna sessiz kalıyor. Biz Filistin halkının yanında olduğumuzu buradan ifade ediyoruz" dedi.

CHP,  AK Parti ve İYİ Parti grup sözcüleri de İsrail'in saldırılarını kınadı. Meclis'te ayrıca Millet İttifakı Meclis Üyeleri adına Nilüfer Belediye Meclisi Üyesi Mehmet Temirtaş da İsrail'i kınayan bir bildiri okudu. Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem de okunan metnin altına bütün Meclis adına imza attığını belirtti.

Anadolu Arastası hakkında bilgi verildi

Nilüfer Belediye Meclisi'nde Balat Mahallesi'nde çalışmaları devam eden Anadolu Arastası hakkında da komisyonlardan gelen talep üzerine bilgi verildi.  Anadolu Arastası'nın geldiği aşama ve proje hakkında yapılan sunumun ardından konuşan Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, bu proje ile ilgili çalışmanın uzun zamandır devam ettiğini belirterek maliyeti oldukça yüksek bir proje olduğunu ifade etti.

Başkan Erdem, Anadolu Arastası ile ilgili bundan sonra yapılacak çalışmalar hakkında şöyle konuştu: "Şimdi yolların ve bitmesi gereken binaların tamamlanması sürecini bu yıl içinde gerçekleştireceğiz. Sonra derneklerle konuşacağız. Dernekler bunlarla ilgili yapabilecekleri varsa, bu binaları devam ettirebilecek. Amacımız, oranın kendi bölgesinin özgün yapısal özellikleri hatta malzemeleri de dahil olmak üzere yapılması. Bunu yapamayacak olan dernekler için de ayrıca belki turizm açısından geliştireceğimiz yap işlet devretv yöntemiyle yapılabilecek ama bir sistem içinde olacak. Burasını açık alan müzesi ve bir taraftan da kültür AVM gibi değerlendirmek lazım. Hayaller bu anlamda çok geniş. Yeter ki biraz paramız olsun burasını tamamlayalım."

Anadolu Arastası için şimdiye kadar yaklaşık 40 milyon TL civarında bir harcama yapıldığı bilgisini de veren Başkan Erdem, "Bu projeyi yaşatmak için en az bir 100 milyon TL'ye ihtiyacımız var. Çevre düzenlemesini de katarsak bu rakam daha da artar. Zaman içinde birbirini tamamlayacak, geliştirecek bir proje. Sıfırdan bitireceğimiz bir proje gibi değerlendirmeyin. Derneklerle görüşerek, herkesin elini taşın altına sokmasını sağlayarak bu sistemi kuracağız. Bu projede her şey belediyeden beklenmeyecek. Kendi kendini geliştiren bir proje haline dönüştürürsek o proje kendini yapar. Biraz zamana ihtiyacımız var. Burası sadece Nilüfer için değil, Bursa için de hatta Türkiye'de de örnek olabilecek bir proje. Türkiye'nin barış projesi olarak başladık zaman ilk çıktığımızdaki amacımız buydu" dedi.

Projenin büyük heyecan verdiğini vurgulayan  Başkan Erdem,  "Sürdürülebilir bir proje bu. 9-10 milyonluk yeni bir ihaleye çıkacağız. Sonrasında da bütçemize göre tamamlama kısmını yürütürüz" diye konuştu.

Pazar alanlarının üstü kapatılıyor

Nilüfer Belediye Meclisi'nde, Minareliçavuş, Özlüce, Barış, Kültür ve Çamlıca Mahallesi'ndeki pazar alanlarının üstünün kapatılması da gündeme geldi.

Nilüfer'de 30 pazaryeri bulunduğunu ve 8 pazaryerinin üstünün kapalı olduğunu belirten Başkan Turgay Erdem, "Üçevler, Altınşehir ve Kültür Mahallesi pazaryerlerinin üstü, 2021 yılı içinde  kapatılacak. Üçevler semt pazarının üstünü kapama çalışması başladı. Altınşehir ve Kültür Mahallesi pazaryerleri için de çalışma devam ediyor" dedi.
Pazar yerleri ile ilgili her yıl için bir program yaptıklarını ifade eden Başkan Erdem Ataevlerle Mahallesi pazar alanı ile ilgili de Meclis'ten bir karar çıktığını ve ihale çalışmasını başlatacaklarını söyledi.  Erdem, "Burada da bu sene içinde çalışmaya başlarız. Bina yapılana kadar o bölgede biraz sıkıntı çekeceğiz. Projeyi uyguladığımızda orası güzel bir pazar alanı olarak kalacak. Hatta bir ticaret alanı olacak. Çünkü kabul ettiğimiz projede bir kısmında ticaretler de vardı" diye konuştu.

Nilüfer Belediye Meclisi'nde ayrıca Nilüfer Belediyesi'nin Balıkesir'in Erdek Belediyesi'nde 50 adet çöp konteyneri vermesi de oylanarak kabul edildi.

 

 

 

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2021.05.18 12:55 - Son Güncellenme: 2021.05.18 12:56 - Gülcan Tekin
A