Bursa Mustafakemalpaşa Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Girgin'den ikaz!

Bursa Mustafakemalpaşa Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Girgin'den ikaz!

Bursa'da Mustafakemalpaşa Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ş. Vahit Girgin, 'meslekî yeterlilik belgesi' konusunda şoförleri acele etmeleri hususunda ikaz etti.

2021.08.17 12:33 - Son Güncellenme: 2021.08.17 12:40 - Bursa Bölge
A
Bursa Mustafakemalpaşa Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Girgin'den ikaz!

Başkan Girgin, 25.10.2017 tarih ve 30221 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan yönetmelik kapsamında başta servisçiler olmak üzere taksici, şehir içi dolmuşçular, şehirlerarası ve ilçeler arası toplu taşıma araç sürücüleri ile şehirlerarası yük taşıyan büyük araç şoförlerinin 3 Eylül 2021 tarihine kadar söz konusu mecburi meslekî yeterlilik belgelerini almaları gerektiğini duyurdu.

T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nca Avrupa Birliği Uyum Kanunları çerçevesinde hibe destekli bu uygulama neticesinde sürücülerin ücretsiz olarak imtihana tâbi tutulacağı bilgisini veren Vahit Girgin, bu sebeple ilgili araç şoförlerinin ivedilikle kayıt için gerekli evrakları Mustafakemalpaşa Şoförler ve Otomobilciler Odası'na teslim etmelerini istedi.

Şoförlerin 3 Eylül tarihine kadar mecburi meslekî yeterlilik belgelerini almış olmaları gerektiğinden kayıt için istenilen belgeleri sıralayan Vahit Girgin, "Odamıza kayıtlı ve MYK Belgesi alma zorunluluğu olan şoförlerimiz; SRC-2 belgelerini, psikoteknik belgelerini, ehliyetlerinin önlü arkalı fotokopilerini, adlî sicil belgelerini, ev adreslerini gösteren belgelerini ve telefon numaralarını odamıza en kısa sürede ulaştırarak kayıtlarını yaptırabilirler. Kayıt işlemleri tamamlanan şoförlerimiz, odamızın görüşerek anlaşmaya vardığı firma öncülüğünde sınava tabi tutulacaklar. İmtihan neticesi söz konusu meslekî yeterlilik belgesini almaya hak kazanan şoförlerimiz, herhangi bir ücret de ödemeyecekler. Meslekî yeterlilik belgesi tamamen ücretsiz olarak devletimiz tarafından sürücülerimize verilecek. Şoförlerimizden yalnızca kendilerinden istenilen belgeleri acilen odamıza getirmelerini istiyoruz" diye konuştu.

Vahit Girgin, 3 Eylül 2021 tarihine kadar belgelerini almayan ilgili şoförlerin denetimlerde ciddi cezalarla karşı karşıya kalabileceklerini sözlerine ekledi.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2021.08.17 12:33 - Son Güncellenme: 2021.08.17 12:40 - Sevcan Sarıkaya
A