Bursa Mustafakemalpaşa'da, Tatkavaklı Köprülü Kavşağı açıldı

Bursa Mustafakemalpaşa'da, Tatkavaklı Köprülü Kavşağı açıldı

Bursa'nın Mustafakemalpaşa ilçesindeki Tatkavaklı Köprülü Kavşağı düzenlenen törenle hizmete açıldı. 

2019.03.20 16:13 - Son Güncellenme: 2019.03.20 17:15 - Bursa Bölge
A
Bursa Mustafakemalpaşa'da, Tatkavaklı Köprülü Kavşağı açıldı

Karayolları 14. Bölge Müdürlüğü tarafından yapımı tamamlanan Mustafakemalpaşa Tatkavaklı Köprülü Kavşağı yoğun katılımla hizmete açıldı. 12 milyon 700 bin liraya mal olan köprülü kavşağın açılışına TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı ve AK Parti Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu, AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Esgin, MHP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Hidayet Vahapoğlu, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, Cumhur İttifakı AK Parti Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı Mustafa Kanar, AK Parti Bursa İl Başkanı Ayhan Salman, MHP Bursa İl Başkanı Cihangir Kalkancı ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

Bursa Milletvekili ve TBMM İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Hakan Çavuşoğlu ise "Yol medeniyettir" diyerek, efendilik taslamaya değil, millete hizmetkar olmaya talip kadrolarla Türkiye'nin büyük bir mesafe kat ettiğini belirtti. 15 yılda 26 bin 500 kilometre bölünmüş yol yapıldığını kaydeden Çavuşoğlu, "Bursa'yı komşu şehirlerle bağlayan bütün yollar bölünmüş yol. Hızlı treni hızlandırdık. İnşallah kısa sürede bitireceğiz hatta Bandırma'ya kadar uzatacağız. Özellikle dağ bölgesinde devam eden yol yatırımımız var. 9.1 kilometresi tamamlandı. Doğancı barajı civarında 270 metre uzunluğunda viyadük ve üç tünel yapacağız. Eğer derdiniz varsa hizmet ediyorsunuz, bu milleti seviyorsanız hizmet ediyorsunuz. Bizim aşkımız, derdimiz var" diye konuştu.

"Tatkavaklı Köprülü Kavşağı Mustafakemalpaşa'nın giriş kapısıdır" 

AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Esgin, "Tatkavaklı Köprülü Kavşağı, Mustafakemalpaşa'nın giriş kapısıdır. Bu kavşağın gerçekleşmesinde bir çok arkadaşımızın emeği var. Allah hepsinden razı olsun. 2016'nın mayıs ayında başlamıştık. O yıl sonuna kadar her şey güzel gitti. Ama kamulaştırma ve hukuki bir süreç bizim 16 ayımıza sebep oldu. 2018'in temmuz ayından itibaren hukuki süreçler tamamlandı. Bugüne geldik ve 20 Mart 2019'a geldiğimizde kavşağımıza bitirdik. 16 yıldır yapılan çok önemli hizmetler var. Susurluk ile Mustafakemalpaşa arasında Taşköprü ve Güllüce Kavşaklarını 4 ay önce sessiz sedasız açtık. Eski Türkiye'de 90'lı yıllarda bir başbakan vardı, Bursa'ya gelerek üst geçitleri büyük törenlerle hizmete açmaya geliyordu" açıklamasını yaptı. 

MHP Genel Başkan Yardımcısı Vahapoğlu ise, "Şehirler, ülkeler yaşayan canlılara benzer. Şuanda açılışını yaptığımız bu kavşak İnşallah buradan gönderilen sebzenin, malın, buraya gelecek ürünlerin taşınmasında, kanların akmamasında, acıların yaşanmamasında bir anahtar rolü oynayacak. Yollar önemlidir" diye konuştu. 

"İstikrar varsa müreffeh hayat var"

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, törende yaptığı konuşmada, bir ülkenin ancak istikrarla kalkınabileceğini söyledi. Son yıllarda başta Bursa olmak üzere tüm Türkiye'de önemli işler yapıldığını dile getiren Başkan Aktaş, "Eğer bir ülke gelişirse, kalkınırsa, istikrara kavuşursa yollar ve kavşaklar yapar, sanayi bölgeleri açar. İstihdam sağlar, ihracat yapar ve o ülkede müreffeh bir hayat olur. Devir birlik ve beraberlik zamanı... Son yıllarda önemli işlere imza attık. Birlik ve beraberlik içinde yolumuza hızla devam ediyoruz" diyerek, kutlu yürüyüşte Mustafakemalpaşalılardan destek beklediğini belirtti. Kavşağa emeği geçenleri tebrik eden Aktaş, kavşak yapılmadan önceki dönemde vefat edenleri de rahmetle yad etti.

Başkan Aktaş, Mustafakemalpaşa İlçesi'nin altyapısını sil baştan yenileyecek olan proje için Avrupa Yatırım Bankası'ndan sağlanan yaklaşık 350 milyon TL'lik kredi sözleşmesini önümüzdeki günlerde imzalayacaklarını ve çalışmalara seçim sonrası hızla başlanacağını da müjdeledi.

Protokol konuşmalarının ardından kesilen kurdele ile köprülü kavşak trafiğe açıldı. 

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2019.03.20 16:13 - Son Güncellenme: 2019.03.20 17:15 - Gülcan Tekin
A