Bursa Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Kanar: "3 milyon liralık katı atık bedelini almayacağız"

Bursa Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Kanar: "3 milyon liralık katı atık bedelini almayacağız"

Bursa Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Kanar, "Yasal düzenleme ile belirlenen tarihten itibaren su faturaları üzerinden belediyemiz adına alınan ve senelik 3 milyon TL'ye tekabül eden katı atık bedelini almayacağız. Mustafakemalpaşa'mıza hayırlı olsun" açıklamasını yaptı.

2020.09.25 10:56 - Son Güncellenme: 2020.09.25 10:56 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Bursa Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Kanar: "3 milyon liralık katı atık bedelini almayacağız"

Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi'nde alınan kararla bugüne kadar BUSKİ faturaları ile tahsil edilen katı atık toplama bedeli, artık BUSKİ tarafından değil, ilgili ilçe belediyelerince tahsil edilecek. Bu uygulama ile örneğin Nilüfer ilçesinde 10 metreküp su tüketimine karşılık bugüne kadar 84,50 TL su faturası gelen vatandaşlara, aynı tüketim için 59,71 TL fatura gelecek. Bu ilçede uygulanan 21 TL'lik katı atık toplama bedeli ise ilgili belediye tarafından tahsil edilecek.

Alınan kararla artık katı atık bedellerinin tahsilatı ilçe belediyeleri tarafından yapılacakken, Yıldırım, İznik ve Mustafakemalpaşa Belediye Başkanları söz alarak, bu konuda hukuki bir düzenleme çıkana kadar, vatandaşlardan hiçbir şekilde katı atık toplama bedeli almayacaklarını müjdeledi.

Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Kanar, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Salgın süreci nedeniyle ülke olarak ekonomik anlamda zor dönemlerden geçiyoruz. Vatandaşlarımızın bütçesini rahatlatmak adına, dün itibariyle Bursa Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantısında önemli bir karara imza attık. Ben de kabul oyu kullanarak görüşümü beyan ettim. Kıymetli hemşehrilerim, yasal düzenleme ile belirlenen tarihten itibaren su faturaları üzerinden belediyemiz adına alınan ve senelik 3 milyon TL'ye tekabül eden katı atık bedelini almayacağız. Mustafakemalpaşa'mıza hayırlı olsun" dedi.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2020.09.25 10:56 - Son Güncellenme: 2020.09.25 10:56 - HABER MERKEZİ
A