Bursa Mudanya'da otopark sorunu bitmek bilmiyor! (ÖZEL HABER)

Bursa Mudanya'da otopark sorunu bitmek bilmiyor! (ÖZEL HABER)

Bursa'nın Mudanya ilçesinde bir türlü çözülemeyerek sürekli artış gösteren otopark ve trafik sorunu bitmek bilmiyor. Özellikle hafta sonlarında artış gösteren otopark sorunu güzel havalarda hafta sonu ilçeyi tercih edenleri isyan ettiriyor!

2019.10.14 11:06 - Son Güncellenme: 2019.10.14 11:17 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Bursa Mudanya'da otopark sorunu bitmek bilmiyor! (ÖZEL HABER)
03:13 Bursa Mudanya'da otopark sorunu bitmek bilmiyor! (ÖZEL HABER)

İLGİLİ VİDEO

Bursa Mudanya'da otopark sorunu bitmek bilmiyor! (ÖZEL HABER)

GÜLNAME PAÇA - EZGİ KAYI / BURSADA BUGÜN

Bursa'da hafta sonları gezmeye gelen ve hafta içi de akşamları Mudanya'da vakit geçirmek isteyen vatandaşlar otopark sorunundan ve trafik sıkışıklığından şikâyet ediyor.

Araçlarını park edemeyen sürücüler, çareyi araçlarını yol kenarlarına ve mahalle aralarına bırakmakta buluyor.

Mudanya'nın en büyük probleminin otopark sorunu ve trafik olduğunu dile getiren Bursalılar, "Mudanya'ya alternatif yol yapılacaktı. Bunu bir an önce hayata geçirebilirler. Bunun dışında Mudanya'nın merkezinde kocaman bir stadyum var. Belki orayı değerlendirebilirler. Stadyum tam merkezde, onu başka bir yere yapıp, yerine büyük katlı bir otopark yapılabilir. Ama en kolay çözümü toplu taşıma araçları olur. Bizim toplu taşıma araçlarını kullanmayı öğrenmemiz gerek. Herkes arabasıyla gelirse bu sorun biraz zor çözülür. Toplu taşıma bu noktada çok önemli" şeklinde konuştu.

Mudanya'da çalışan bir otopark sorumlusu ise, "Bu otopark sorunu çözülmez. Mudanya'nın yolları dar. Genişleyecek alanı yok. Havaların güzel olduğu zaman genelde pazar günleri yoğunluk var. Ne kadar otopark yapılırsa yapılsın, bu sıkışıklık bitmez. Bazı projeler düşünülüyor ama bence yine de bu yoğunluğa cevap vermeyecek. İnsanlar Mudanya'da balık yiyecek, deniz havası alacak ama bu sıkıntıya da katlanacak mecbur. Sürücüler şeritlere park ediyor, bu da yolları daraltıyor. Çözülmesi gereken sorun bu" dedi.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2019.10.14 11:06 - Son Güncellenme: 2019.10.14 11:17 - HABER MERKEZİ
A