Bursa Mudanya'da kurban kesim elemanı kursu

Bursa Mudanya'da kurban kesim elemanı kursu

Kurban Bayramı öncesinde Mudanya İlçe Kurban Hizmetleri Komisyonu koordinesinde, Mudanya Belediyesi ve Halk Eğitim Merkezi tarafından kurban kesim elemanı kursu gerçekleştirildi. 18kursiyerin katıldığı eğitimlerde Koronavirüs tedbirlerine de yer verildi.

2021.07.14 14:36 - Son Güncellenme: 2021.07.14 14:36 - Bursa Bölge
A
Bursa Mudanya'da kurban kesim elemanı kursu

Mudanya Belediyesi ve Halk Eğitim Merkezi işbirliğiyle Kurban Bayramı öncesinde kurban kesim elemanı kursu gerçekleştirildi. Kurbanlık hayvanlarda kesimden önce ve sonra yapılması gerekenler, dini esaslar, kesim sırasında meydana gelebilecek yaralanmalar ve Koronavirüs tedbirleriyle ilgili bilgiler aktarıldı. Mudanya Müftülük Toplantı Salonu'nda Mudanya Belediyesi Veteriner Hekimi Şükriye Çelikkollu, Mudanya Belediyesi İş Güvenliği Uzmanı Alkan Ünal ile İlçe Müftülüğü görevlisi Yücel Basrik tarafından verilen ve 18 kursiyer ile 20 saat süren eğitimlerin sonunda kursiyerlere sertifikaları verildi.

BAYRAMDA DA GÖREVİMİZİN BAŞINDAYIZ

Düzenlenen kurs programında bu yıl da Koronavirüs tedbirlerinin ön planda olduğuna vurgu yapan Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, kursun gerçekleşmesinde emek veren tüm kurum ve kişilere teşekkür etti.  Belirlenen kesim yerleri dışında vatandaşların kurban kesmemelerini isteyen Türkyılmaz, "Belediye olarak bayram boyunca herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için görevimizin başında olmaya devam edeceğiz. Vatandaşlarımızın mağduriyet yaşamamaları için belirtilen uyarılar ileözellikle virüs tedbirlerine uymalarını istiyoruz" dedi.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2021.07.14 14:36 - Son Güncellenme: 2021.07.14 14:36 - Ali Yaşar
A