Bursa Mudanya'da kaçak yapılar yıkılıyor
Mudanya Belediyesi kent genelinde yapılan kaçak ve imara aykırı yapılarla ilgili mücadelesini aralıksız olarak sürdürüyor. Yasal süreçleri tamamlanan yapıların, ekiplerce yıkım işlemleri gerçekleştiriliyor.
2023.07.20 14:05 - Son Güncellenme: 2023.07.20 14:08 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
Mudanya Belediyesi ilçe genelinde kaçak yapılar ile olan mücadelesini aralıksız sürdürüyor. Mudanya Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü ekiplerince kent merkezi ile kırsal bölgelerde kaçak ve mevzuata aykırı yapıldığı tespit edilen yapılar, yasal süreçlerinin tamamlanmasının ardından yıkılıyor. Son olarak Kumyaka Mahallesi'nde 2 kez taş istinat duvarı 3 kez ise betonarme yapısı mühürlenen yapının, 3194 sayılı İmar Kanunu'na muhalefet ve imar kirliğine sebep olduğu gerekçesiyle yıkımı gerçekleştiriliyor.
"AMACIMIZ SAĞLIKLI BİR KENTLEŞME"
Mudanya Belediyesi olarak ilgili yasa ve mevzuat hükümleri doğrultusunda işlemlerin yapıldığını belirten Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, "Kaçak yapıların yıkımı için yasal süreç başlatıyoruz. Bakanlığın belirlediği yasaları uygulama yükümlülüğümüz var ve bu yıkımları yaparak görevimizi yerine getiriyoruz" dedi. Mudanya'yı yaptıkları imar planı çalışmalarıyla geleceğe sağlıklı bir şekilde taşımak istediklerinin de altını çizen Türkyılmaz, "İlçemizi modern şehirciliğin gereklilikleri ile buluşturmak, günümüz koşullarına ve gelecekteki ihtiyaçlara cevap verecek bir kent yaratma hedefindeyiz. Bu doğrultuda kentimizin sağlıklı yapılaşmasını sağlama yönündeki kararlılığımız devam edecek" diye konuştu.
Öne Çıkan Galeriler

Öne Çıkan Videolar
-
06:27
-
01:15
-
00:59
-
00:11
-
03:55
En Çok Okunanlar
- Yasa çıkacak diye fiyatları katlandı!...
- Bursaspor 3 puanı, 4 golle aldı!
- Eşcinsel olduğunu açıklayan imam öldürüldü
- Belediyeden çalışanlarına rekor zam! 47...
- Kira gibi rakamlar 'Kanunda açık, kiracı...
- Bursa'da kavgayı ayırmak isterken bıçaklandı
- 1 buçuk milyon TL'si yandı!
- "Allah'ın gönderdiği zatım" diyen gizemli...
- Promosyon ödemeleri 27 bin TL'yi buldu:...
- Milyonlarca emekliyi üzecek haber!...
- Sokak ortasında eski eşini bıçakladı
- Bursa'da kış uykusunu unutan ayılar...
- Bursa'da kamyonete çarpmamak için manevra...
- Pompalı tüfekle hastane basan kadın, 10...
- Bursa'da otobanda ters yönden ilerledi!