Bursa Mudanya'da Girit sokağındaki tarihi konak kamulaştırıldı

Bursa Mudanya'da Girit sokağındaki tarihi konak kamulaştırıldı

Bursa Mudanya Belediyesi, tarihi Girit sokağında, kentin önemli simge yapılarından birini kamulaştırdı. Bina, aslına uygun şekilde yürütülecek restorasyon çalışmaları kapsamında kültür merkezi ve müze ev olarak yaşatılacak.

2021.09.10 20:11 - Son Güncellenme: 2021.09.10 20:30 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Bursa Mudanya'da Girit sokağındaki tarihi konak kamulaştırıldı

Tarihi ve kültürel mirasın korunup yaşatılması adına çalışmalarını sürdüren Mudanya Belediyesi, kentin önemli simge yapılarından birini kamulaştırdı. Girit sokağı adıyla anılan,  Halitpaşa mahallesindeki sivil mimari örneği konak kamulaştırıldı.

Tarihi bina Mudanya Belediyesi tarafından restore edilerek, kültür merkezi ve müze ev olarak yaşatılacak. Mudanya'nın var olan kültürel ve tarihi değerleriyle yarınlara taşındığını vurgulayan Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, "Uzun zamandır yapmayı düşündüğümüz bu kamulaştırmayla birlikte kentimizin önemli bir tarihi mirası aslına uygun şekilde yürütülecek restorasyon çalışmaları kapsamında kültür merkezi ve müze ev olarak yaşatılacak. Mudanya geleceğe tarihiyle, kültürüyle ve benzersiz doğasıyla taşınıyor" ifadelerini kullandı.

Başkan Türkyılmaz, Mudanya'nın simgesi haline gelen Tirilye'deki tarihi zeytinyağı fabrikası, Tüccar Evi, Dündar Evi'nin de kamulaştırılarak kent yaşamına kazandırılacağını vurguladı.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2021.09.10 20:11 - Son Güncellenme: 2021.09.10 20:30 - HABER MERKEZİ
A