Bursa Mudanya Bandosu konserlerine başladı

Bursa Mudanya Bandosu konserlerine başladı

Havaların ısınmasıyla birlikte halk konserlerine başlayan Mudanya Belediye Bandosu ilk dinletisini Güzelyalı Mahallesi'nde verdi.

2016.04.04 12:07 - Son Güncellenme: 2016.04.04 12:08 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Bursa Mudanya Bandosu konserlerine başladı

1924 yılında kurulan ve Türkiye'nin ilk sivil bandosu özelliğini taşıyan Mudanya Belediyesi Bandosu, Güzelyalı Mahallesi'nde Şef Fehmettin Bahçuvancu yönetiminde konser verdi. Bando tarafından çalınan marşlara ve şarkılara eşlik eden vatandaşlar, bando konserine büyük ilgi gösterdi.

Onuncu Yıl Marşı, İzmir Marşı, Çanakkale Marşı, Harbiye Marşı gibi marşlar ile gurur yaşatan bando, vatandaşlardan gelen istek parçalara da konserlerinde yer verdi.

Güzelyalı sahili boyunca vatandaşlarında eşlik ettiği bando konserinde, vatandaşlar konser anlarını cep telefonlarıyla ölümsüzleştirdiler. Tarihi bandonun ayakta durması için ellerinden geleni yaptıklarını belirten Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, "Mudanya ile özdeşleşen bandomuz 1924 yılında Cumhuriyet'imizin ilk kurulan sivil bandosudur. Bandomuzun konserleri yaz aylarında da devam edecek" dedi.

 

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2016.04.04 12:07 - Son Güncellenme: 2016.04.04 12:08 - HABER MERKEZİ
A