Bursa Milletvekili Gürel: "En büyük engel sevgisizlik ve hoşgörüsüzlüktür"

Bursa Milletvekili Gürel: "En büyük engel sevgisizlik ve hoşgörüsüzlüktür"

AK Parti Bursa Milletvekili Vildan Yılmaz Gürel, Dünya Engelliler Günü nedeniyle Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulunda yaptığı konuşmasında, "Engelli bireylerimizi ötekileştiren veya kısıtlayan değil tam tersine hayatımızın merkezine koyarak, yaratandan bir emanet gibi görerek bu düstura uygun hareket etmeye devam edeceğiz" dedi.

2020.12.03 16:15 - Son Güncellenme: 2020.12.03 16:17 - Bursa Bölge
A
Bursa Milletvekili Gürel: "En büyük engel sevgisizlik ve hoşgörüsüzlüktür"

Konuşmasında, en büyük engelin sevgisizlik ve hoşgörüsüzlük olduğunu ifade eden AK Parti Bursa Milletvekili Vildan Yılmaz Gürel sözlerini şöyle sürdürdü;

"Yolda yürürken taşı görmezsiniz, ayağınız takılır, yine yola devam edersiniz. Bir soru sorulur, duymaz başka bir cevap verirsiniz, önemsenmez üzerinde durulmaz. Hâsılı bazen susarsınız, diyecek tek kelime bulamazsınız, duygusal derler, ruh halinize verirler nitekim gelir geçer. Şimdi dikkat buyurun ki bu saydıklarımı her gün, her an, her dakika yaşayan bireyler var toplumuzda. Yani adı ve türü ne olursa olsun çeşitli engel gruplarına dâhil olan kardeşlerimiz var. Bu parlamento çatısı altında gerek şahsım gerek mensubu olduğum parti bugüne kadar yapılan yasal düzenlemeler, kurulan komisyonlar marifetiyle engelli bireylerimizin hak ve hukuklarını koruyan, yaşam kalitelerini arttıran, kamu ve özel sektörde istihdam edilmelerini kolaylaştıran, sağlık alanındaki ihtiyaç ve isteklerine yasal düzenlemeler getiren onlarca çalışmaya imza attık. Engelli bireylerimizi ötekileştiren veya kısıtlayan değil tam tersine hayatımızın merkezine koyarak, yaratandan bir emanet gibi görerek bu düstura uygun hareket etmeye devam edeceğiz. Bu vesile ile engelli bireylerimizin bu gününü kutluyorum, en büyük engel sevgisizlik ve hoşgörüsüzlüktür diyor, yürekleri tertemiz, duyguları bir bebek masumiyetinde olan tüm kardeşlerimize sevgilerimi saygılarımı sunuyorum."

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2020.12.03 16:15 - Son Güncellenme: 2020.12.03 16:17 - Gülcan Tekin
A