Bursa Milletvekili Esgin'den Bulgaristan'daki nüfus sayımına katılım çağrısı

Bursa Milletvekili Esgin'den Bulgaristan'daki nüfus sayımına katılım çağrısı

AK Parti Bursa Milletvekili ve TBMM Bulgaristan Dostluk Grubu Üyesi Mustafa Esgin, Bulgaristan'daki temasların ardından Görükle'de Balkan Türklerinin yoğun yaşadığı Balkan ve Kurtuluş mahallelerindeki  vatandaşlarla bir araya gelerek, Bulgaristan'da yapılan elektronik nüfus sayımı konusunda vatandaşları uyardı.

2021.09.11 16:27 - Son Güncellenme: 2021.09.11 16:32 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Bursa Milletvekili Esgin'den Bulgaristan'daki nüfus sayımına katılım çağrısı

Bulgaristan'da her 10 yılda bir gerçekleşen nüfus sayımı bu yıl farklı olarak elektronik ortamda gerçekleşiyor. AK Parti Bursa Milletvekili ve TBMM Bulgaristan Dostluk Grubu Üyesi Mustafa Esgin, geçtiğimiz hafta gerçekleştirdiği Bulgaristan temasları çerçevesinde Sofya Büyükelçisi Aylin Sekizkök ile biraraya gelerek 7 Eylül-3 Ekim tarihleri arasında devam edecek elektronik nüfus sayımı oylaması konusunda bilgi aldı.

Bulgaristan Türklerini yakından ilgilendiren nüfus sayımı oylamasında önemli hususlara dikkat çeken Esgin, Bursa'da balkan göçmeni vatandaşlarımızın yoğun yaşadığı Görükle Kurtuluş ve Balkan mahallerini ziyaret ederek, vatandaşları nüfus oylaması konusunda hem bilgilendirdi hem uyardı.

Esgin, Görükle'deki vatandaşlara şu bilgileri verdi:

ELEKTRONİK OYLAMADA SON GÜN 17 EYLÜL

"Bulgaristan'da şuan devam eden nüfus sayımı 7 Eylül-3 Ekim tarihleri arasında gerçekleşecek fakat elektronik oylama 17 Eylül tarihine kadar sürecek. Bu oylama sadece nüfus sayımını değil aynı zamanda siyasi kararları da etkilemektedir. Eğer Bulgaristan Türkleri  kardeşlerimiz elektronik ortamda yapılacak bu nüfus sayımına katılmazlarsa istatistiki veriler gerçeği yansıtmayacaktır. Bu da yanlış siyasi kararların alınması ve bu kararların Türk ve Müslüman toplumumuz adına öznel etkiye sahip olacağı ortadadır. Bu yönüyle nüfus sayımına katılım önemli bir sorumluluğun yerine getirilmesi anlamını taşımaktadır. Biz Bulgaristan'da yaşayan soydaşlarımızın ve Türkiye'deki çifte vatandaş kardeşlerimizin elektronik ortamda yapılacak bu nüfus sayımına katılmaları ve özgürce dini, etnik ve dil seçeneklerini doldurmaları suretiyle önemli bir sorumluluğu ifa edeceğini düşünmekteyiz."

Yapılan elektronik nüfus oylamasında sadece nüfus sayımının değil Bulgaristan vatandaşlarının hangi etnik gruptan olduğu, ana dilinin ne olduğu, dininin ne olduğu gibi sorular bulunuyor. Geçmişte sayım sırasında cevaplar boş bırakıldığında Bulgar, Bulgarca, Hıristiyan yazıldı. Dostlarımıza, sayım için kayıt olmaları ve cevapları boş bırakmamaları çağrısını yapıyorum."

 

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2021.09.11 16:27 - Son Güncellenme: 2021.09.11 16:32 - HABER MERKEZİ
A