Bursa Milletvekili Aydın'dan orman yangınlarının önlenmesi için önerge

Bursa Milletvekili Aydın'dan orman yangınlarının önlenmesi için önerge

CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın, orman yangınlarının çıkış nedenleri ve yangınların önlenmesi için izlenecek yeni politikaların araştırılması amacıyla Meclis Araştırma önergesi verdi.

2020.09.29 10:31 - Son Güncellenme: 2020.09.29 10:31 - Bursa Bölge
A
Bursa Milletvekili Aydın'dan orman yangınlarının önlenmesi için önerge

Türkiye'nin her yaz aylarında orman yangınlarına maruz kaldığını ve hemen hemen her bölgede çeşitli nedenlerden dolayı çıkan yangınlarda, binlerce hektar orman arazisinin kül olduğunu dile getiren Aydın, konunun araştırılarak önüne geçilmesi için Meclis araştırması istedi.

Verdiği önergede Erkan Aydın, yangınlar sonucunda eko-sistemin dengesinin bozulduğunu, ülkemizin zengin yeşil alanlarının giderek kaybolduğuna dikkat çekti. Tarım ve Orman Bakanlığı, Orman Genel Müdürlüğü'nce alınan önlemlerin tamamına yakınının yangın çıktıktan sonra söndürülmesine yönelik olduğunu belirten Aydın, bunun için her yıl ülke bütçesinden milyarlarca lira para harcandığını kaydetti.

Aydın, konunun uzmanlarının yangının önlenmesi ve en aza indirilmesi için verdiği önerileri şu şekilde sıraladı:

"Orman yangınlarının görüldüğü bölgelerde; ormanlar belirli büyüklerde bloklara ayrılmalı. Bu orman bloklarının içinde ve kenarındaki köylerden seçilen kişilerden oluşan 3-5 kişilik timler oluşturulmalı. Gerekli araç ve gereçlerle donatılan bu timler vardiya usulü 7/24 görevli oldukları arman blokları içinde devriye gezmeli. Orman İşletme Müdürlüklerindeki orman muhafaza memurları denetim sağlamalı. Belirli noktalarda konuşlandırılacak yangın söndürme ekipleri periyodlarla orman alanlarını kontrol etmeli. Ormanlık alanlarında güvenlik güçleri daha fazla denetim yapmalı. Gerektiği halde insansız hava araçlarından yararlanmalı."

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2020.09.29 10:31 - Son Güncellenme: 2020.09.29 10:31 - Gülcan Tekin
A