Bursa merkezli 3 ilde FETÖ operasyonu
Bursa merkezli 3 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında 10 kişi gözaltına alındı.
2017.06.08 11:40 - Son Güncellenme: 2017.06.08 12:53 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
İLGİLİ VİDEO
Bursa eski Valisi Harput'un tutuklu olduğu davada 4 tahliye
Bursa Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, İnegöl ilçesinde faaliyet gösteren ve daha önce Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan Yeşilırmak Cihangir Eğitim A.Ş'nin 14 çalışanına yönelik yakalama kararı çıkarıldı. Bunun üzerine harekete geçen Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Bursa, Antalya ve Giresun'da önceden belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenledi.
Operasyonda, H.P.Ç, C.U, E.K, F.S.E, H.D, L.Ç, M.A, M.Y, M.Y ve S.Ş, gözaltına alındı.
Bursa Emniyet Müdürlüğüne getirilen şüphelilerin örgütün şifreli haberleşme sistemi "ByLock" kullanıcısı oldukları ve örgüt elebaşının verdiği talimata uyarak Bank Asya'yı "kurtarmak" için bu bankaya para yatırdıkları belirlendi.
Yakalama kararı bulunan 4 kişiyi arama çalışmalarının sürdüğü öğrenildi.