Bursa Küçük Sanayi küçüldü! (ÖZEL HABER)

Bursa Küçük Sanayi küçüldü! (ÖZEL HABER)

Türkiye'de esnafın sıkıntıları gün geçtikçe artıyor. Bursa Küçük Sanayi esnafı, "Yasaklar kalkarsa işlerimizde gelişme olacak. İnsanlar dışarı çıkamıyor. 60 yaş grubu müşterimiz gelemiyor" sözleriyle kısıtlamalardan yakınırken, "Büyümemiz gereken yerde, yüzde 42,5 küçüldük" diyor.

2021.04.14 09:39 - Son Güncellenme: 2021.04.14 10:18 - Bursa Bölge
A
Bursa Küçük Sanayi küçüldü! (ÖZEL HABER)
07:00 Bursa Küçük Sanayi küçüldü! (ÖZEL HABER)

İLGİLİ VİDEO

Bursa Küçük Sanayi küçüldü! (ÖZEL HABER)

SEMA ÜSTÜNTAŞ / BURSADA BUGÜN

Türkiye'de koronavirüsle mücadele sürüyor.

Tam normalleşmeye girdik derken, bir kez daha eski yasaklar geri geldi.

Yasakların geri gelmesiyle işlerin düşük olduğunu söyleyen Bursa Küçük Sanayi Sitesi esnafı mevcut durumdan yakındı.

"YÜZDE 42,5 KÜÇÜLDÜK"

Esnaf, "Büyümemiz gereken yerde, yüzde 42,5 küçüldük. İşçi çıkartamıyoruz, krediler yüksek. Malzeme fiyatları sürekli yükseliyor. Sigortaların parça başı maliyetleri yükseltmesi ve zam gelmemesi lazım. Şu an yüzde 25 boyalara zam gelmesi bekleniyor. Bir kutu boya 150 lira ve karışımlar 150 lira olmuş durumda" diye konuştu.

"GECE GÜNDÜZ YASAK VAR"

"Pandemi işlerimizi yavaşlattı" şeklinde konuşan bir diğer esnaf ise,"Ramazan ayının gelmesiyle de 10-15 gün daha işlerin yavaşlığı devam eder. Yasaklar kalkarsa işlerimizde gelişme olacak. İnsanlar dışarı çıkamıyor. 60 yaş grubu müşterimiz gelemiyor. Gece gündüz yasak var. Devletin ilacı bulması lazım. İnsanların iyileşmesi gerek" ifadelerine yer verdi.

"SOKAĞA ÇIKAMAYINCA SANAYİ DE BOŞ KALIYOR"

Bir başka esnaf da, "İnsanlar dışarı çıkamadığından ve maddi sıkıntılardan dolayı pandemi bizi çok etkiledi. İnsanlar sokağa çıkamayınca sanayi de boş kalıyor. Pandemi öncesinde 30 araba yıkarken, şu an 10-15 arabaya düştük yani yarı yarıya etkilendik. Güven, para olsa ve sağlık problemleri olmasa işlerimiz geri gelir. Geçtiğimiz yıllarda piyasalarda problem yoktu. Herkes birbirine güven duyuyordu. Şu an her şey öyle olsa daha güzel olur" dedi.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2021.04.14 09:39 - Son Güncellenme: 2021.04.14 10:18 - Sema Üstüntaş-pasif
A