Bursa Kestel'de hurdacılar sanayi sitesine tepki var! (ÖZEL HABER)

Bursa Kestel'de hurdacılar sanayi sitesine tepki var! (ÖZEL HABER)

Bursa'nın Kestel ilçesinde Seymen ve Erdoğan mahalleleri arasında kalan bölgeye kurulacak olan hurdacılar sanayi sitesi muhtarların ve vatandaşların tepkisini çekti. Bölge sakinleri projenin tarım arazilerini yok edeceğini savunuyor.

2019.12.09 09:32 - Son Güncellenme: 2019.12.11 18:20 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Bursa Kestel'de hurdacılar sanayi sitesine tepki var! (ÖZEL HABER)
05:34 Bursa Kestel'de hurdacılar sanayi sitesine tepki var! (ÖZEL HABER)

İLGİLİ VİDEO

Bursa Kestel'de hurdacılar sanayi sitesine tepki var! (ÖZEL HABER)

EZGİ KAYI - GÜLNAME PAÇA / BURSADA BUGÜN

Bursa'nın Kestel ilçesindeki mahalleler tarım üretimiyle ön plana çıkıyor.

Seymen ve Erdoğan mahalleleri de nitelikli tarımla adından söz ettiriyor.

Ancak bölge sakinleri son günlerde endişeli.

Seymen ve Erdoğan mahalleleri arasında kalan bölgeye kurulacak olan hurdacılar sanayi sitesi muhtarların ve vatandaşların tepkisini çekti. 

Bölge sakinleri projenin tarım arazilerini yok edeceğini savunuyor.

Bölgenin tarıma çok elverişli olması, aromatik, organik ve yarı organik ürünler yetiştirilmesi aynı zamanda bölgede hayvancılığın da önemli yer tutması burada sanayi sitesi istenmemesinin başlıca nedenleri.

"BURSA'NIN CAN DAMARI OLAN TARIM ARAZİLERİ YOK OLACAK"

Seymen Mahallesi Muhtarı Nazım Tüsüs, yetkililerin buraya 600 dönümlük bir hurdacılar sanayi sitesi kurma projeleri olduğunu ancak bunun bölgeye yararından çok zararı olduğunu ifade etti.

Tüysüz, bu sanayinin, bölgenin tarım bütünlüğünü bozacağını, sanayiden akacak suyun Seymen'i, Erdoğan'ı hatta Turanköy'ü kirleteceğini, bölge halkını ve bölgenin tarıma elverişli arazilerini olumsuz yönde etkileyeceğini söylerek, "Sanayi kirinin şehrin tarım alanlarına getirilmesini istemiyoruz, burada yeni sulama projeleri ile organik ve yarı organik tarım projelerimiz bulunmakta olup, aynı zamanda Seymen mahallesinde ülkenin en kaliteli ve verimli enginar yetiştiriciliği yapılmakta. Tabii ki biz ülkemizin gelişimine ve düzenli projelerine karşı değiliz lakin yapılmak istenen projenin kurulacağı yeri uygun görmüyoruz. Bu proje hayata geçerse Bursa'nın can damarı olan tarım arazileri yok olacak" dedi.

"BÖLGE HALKI TASI TARAĞI TOPLAYIP GİTSİN Mİ?"

Erdoğan Mahallesi Kalkınma Kooperatifi Başkan Yardımcısı Ahmet Özdemir de bölgeye hurdacılar sitesinin kurulacak olmasından rahatsızlık duyduklarını söyledi.

Asırlardan beri bu topraklarda tarım ve hayvancılıkla geçinen vatandaşların yok sayılmasını istemediklerini ifade eden Özdemir, "Bu sanayi sitesi kurulursa bölge halkının tası tarağı toplayıp buradan gitmesi gerekir, yerel yönetimlerden yardım istiyoruz sesimizi duysunlar. Buralar bizim meralarımız, her yer meyve bahçesi. Tarımsal alanı ağırlıklı olan bir bölgeye hurdacılar sanayi sitesinin kurulmasını mantıklı bulmuyoruz. Bu bölgenin gözden çıkarılmasını istemiyoruz, iktidara bugüne kadar buradan çok destek geldi şimdi biz de onlardan destek bekliyoruz" dedi.

"BURSA'NIN DOĞUSU ÇÖPLÜK MÜ?"            

Kestel Ziraat Odası Başkanı Eyüp Kılıç da "Bugün gıda ithal eder duruma gelmemizin başlıca sebebi tarım alanlarımızı hunharca katletmemiz, yarın çocuklarımıza bir karış toprak bırakamayacak duruma geldik, bu proje özelinde birçok yetkiliyle görüştük çünkü mantık bulamıyoruz, Bursa'nın doğusu çöplük mü, buradaki insanların ötekileştirilmesine ve yok sayılmasına artık dayanamıyoruz. Buradaki insanlar hayatlarını tarım ve hayvancılıkla idame ettiriyor, bu toprağa ihtiyacımız var her geçen gün nüfus artıyor ama toprak artmıyor elimizdekilere sahip çıkmalıyız, bu toprakları, verimli arazileri mantığa uygun olmayan projelerle harcamayalım" şeklinde konuştu.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2019.12.09 09:32 - Son Güncellenme: 2019.12.11 18:20 - HABER MERKEZİ
A