Bursa Kestel'de fabrika yangını!

Bursa Kestel'de fabrika yangını!

Bursa Kestel'de, tekstil ürünlerinin olduğu bir fabrikada çıkan yangın devam ediyor. Alev alev yanan fabrika havadan drone ile görüntülendi. Yangın, itfaiye ekiplerinin 3,5 saatlik müdahalesinin ardından kontrol altına alındı.

2021.10.15 12:19 - Son Güncellenme: 2021.10.15 15:41 - Bursa Bölge
A
Bursa Kestel'de fabrika yangını!
00:11 Bursa Kestel'de fabrika yangını! - 2

İLGİLİ VİDEO

Bursa Kestel'de fabrika yangını! - 2

00:24 Bursa Kestel'de fabrika yangını!

İLGİLİ VİDEO

Bursa Kestel'de fabrika yangını!

Bursa'nın Kestel ilçesinde, tekstil ürünlerinin olduğu bir fabrikada çıkan yangın devam ediyor. Alev alev yanan fabrika havadan drone ile görüntülendi.

Kestel ilçesinde tekstil fabrikasında saat 12.30 sularında yangın çıktı. Fabrikadaki yanıcı maddeler sebebiyle yangın hızla büyüdü. İhbar üzerine bölgeye çok sayıda itfaiye ve AFAD ekibi ile 112 ekibi gönderildi. Alevler ve siyah dumanlar gök yüzünü kaplarken, büyük heyecan yaşandı.

Fabrikadan yükselen alev ve dumanlar çevreden de görülüyor. İtfaiye ekipleri alevlere müdahale ederken, işçiler ise içerdeki malları tahliye etmeye çalışıyor.

Yangını kontrol altına alma çalışmaları sürerken, alevler içindeki fabrika drone ile havadan görüntülende. Havadan çekilen görüntüler yangının büyüklüğünü gözler önüne serdi.

Aynı ilçede geçtiğimiz günlerde de bir plastik hammadde üretiminin yapıldığı fabrikada yaşanan patlama ve yangında bir işçi hayatını kaybederken, 6 kişi de yaralanmıştı.

ÇEVREDEKİ FABRİKALAR DA TAHLİYE EDİLDİ

Bursa'nın Kestel Organize Sanayi Bölgesi'ndeki tekstil fabrikasında devam eden yangın nedeniyle Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerinden bölgeye 30'a yakın itfaiye aracı sevk edilirken, AFAD ekipleri de söndürme çalışmalarına katıldı. Kimyasal maddelerin bulunduğu fabrikada zaman zaman meydana gelen patlamalar, paniğe neden oldu. Güvenlik güçleri, yangının çıktığı fabrikanın yanı sıra çevresinde bulunan 5 fabrikayı da tahliye etti. Polisler, bölgeye giriş ve çıkışları yasaklarken, alevlerin yakın binalara sıçramaması için iş makineleri çevredeki yanıcı maddeleri topladı. Kestel Belediye Başkanı Önder Tanır da Organize Sanayi Bölgesi'ne gelerek çalışmalar hakkında bilgi aldı.

KONTROL ALTINDA

Bursa'nın Kestel ilçesinde, 3 bin metrekare alan üzerine kurulu 2 katlı fabrikadaki yangının üst katta çıktığını söyleyen Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü yetkilisi, "Yangın nedeniyle fabrikanın üst katı çöktü. Çalışmalarımız devam ediyor. Çıkış nedeni henüz belirlenemeyen yangını, kısmen kontrol altına aldık. Çevre binalara ve fabrikalara sıçramasını önledik" dedi.

Bursa'nın Kestel ilçesi Organize Sanayi Bölgesi'ndeki bir tekstil fabrikasında çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin 3,5 saatlik müdahalesinin ardından kontrol altına alındı. Yaklaşık 1 dönümlük alana kurulu olan fabrikadaki ürünler kullanılamaz hale geldi.

Ekiplerin soğutma çalışması devam ederken, yangının çıkış nedeninin belirlenmesi için soruşturma başlatıldı.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2021.10.15 12:19 - Son Güncellenme: 2021.10.15 15:41 - Sevcan Sarıkaya
A