Bursa kestanesini seçerken bunlara dikkat edin: Parlak gözüksün diye...
Bursa denince akla gelen ilk lezzetlerden olan kestane, dolandırıcıların yeni hedefi oldu. Balıkesir'de kestane parlak gözüksün diye saç spreyi sıkılmıştı. Bunun üzerine vatandaşlar iyi ve kötü kestaneyi ayırt etmekte tedirginlik yaşarken, Bursa'nın 40 yıllık esnafından kestane seçerken yardımcı olacak ipuçları geldi.
2025.01.06 10:47 - Son Güncellenme: 2025.01.06 11:02 - Bursa Bölge - ECE SARIBUSE ATEŞ / BURSADA BUGÜN
Dolandırıcılık bu defa da Bursa'nın vazgeçilmez lezzeti kestaneyi vurdu.
Balıkesir'de bir satıcının, daha parlak bir görüntü elde etmek için kestanelerin üzerine saç spreyi sıktığı ve insanların sağlığını tehlikeye attığı ortaya çıktı.
Bu haber sonrası kestane diyarı Bursa'nın, 40 yıldan bu yana kestaneyi vatandaşlarla buluşturan esnafı Orhan Çağlayan, kestane seçerken dikkat edilmesi gerekenleri anlattı.
"HER YERDEN KESTANE ALINMAZ"
Çağlayan, "Vatandaşlar, kestaneyi bu işi yapanlardan almalılar. Camii önlerinde, metro çıkışlarında ya da okul çıkışlarında günlük satış yapanlardan alınmamalıdır. Bu kişiler biliyor ki ben burada bir kere satacağım, ne satarsam satayım... Ama bizler yıllardır bu işin içindeyiz ve tüm sorumluluğu kabulleniyoruz" dedi.
İYİ KESTANE NASIL ANLAŞILIR?
İyi kestanenin nasıl seçileceğinden bahseden kestaneci Orhan Çağlayan, "İyi kestane topuzundan anlaşılabilir. Yerli Bursa kestanesinin topuzu biraz dardır. Satın alırken buna önem verilebilir. Kestanenin cinsini de aldıkları esnafa sorabilirler. Vatandaş kesinlikle tadarak kestane alsın. Bizler burada kestane isteyen herkese tadım yaptırıyoruz. Acımsı bir tat olmamalı. Geçen sene Çin kestanesi, bu sene de tahta kestanesi dediğimiz bir çeşit var ona çok dikkat edilmeli. Şu sıralar piyasada çok fazla, biraz daha büyük ve üzerlerinde çizgiler olur" sözleriyle vatandaşlara önemli bilgiler verdi.
KIŞ AYLARININ VAZGEÇİLMEZİ KESTANEYE YOĞUN İLGİ
Kış aylarının vazgeçilmezi kestaneye bu sene de yoğun bir ilgi olduğunu söyleyen esnaf Çağlayan, "Bu sene ülkemizde kestane oldukça bol miktardaydı. Sene başında 100 TL'den satışa başladık ve bu fiyat zamanla 200-250 TL'ye kadar çıktı. Çünkü şu an kestane azaldı ve çevre illerden de tedarik edilmeye başlandı. Yapılan transfer maliyetleri fiyatlara yansıdı. Vatandaşın talepleri çok güzel. Biz 40 yıldır Bursa'da kestane satıyoruz. Çevre illerden de gelip bizden kestane alanlar oluyor. Sadece tezgahtan değil sosyal medyadan da farklı şehirlere satışlar yapıyoruz. İyi kestaneyi bir kere yiyen bir daha başka yerden almıyor zaten. O sebeple vatandaşlar kestaneyi nereden aldıklarına çok dikkat etmeli. Ertesi gün aynı tezgahta muhatap bulabiliyorlar mı ona bakmalılar" şeklinde konuştu.
Öne Çıkan Galeriler
Öne Çıkan Videolar
-
01:10
-
14:51
-
00:50
-
03:10
-
00:44
En Çok Okunanlar
- Bursa'da ulaşıma çözüm geliyor: Bir metro...
- Geleneksel pantolonsuz metro yolculuğu...
- Bursa'da üretim yapan TOFAŞ banttan araç...
- Kar yurda giriş yaptı! Bursa'ya ne...
- Bursa'da öğretmenler iş bıraktı!
- Bursa kaplıcalarının faydaları nelerdir?...
- Ünlü şef Danilo'dan Bursada Bugün'e...
- Balıkesir'de işçi servisi devrildi: 25 yaralı
- Bursa'da kaza yapan araç, siteye daldı!
- Bursa'daki kazada ağır yaralanmıştı!...
- Dev marka piyasadan çekildi!
- Ahlaksız teklif bardağı taşıran son damla...
- Flört uygulamasında hayatının şokunu...
- Akaryakıta dev zam yolda! Motorin, benzin...
- İğrenç olay! Taksi sürücüsü baygın...