Bursa Kent Meydanı Alışveriş Merkezi'nde iyilik meydanda! (ÖZEL HABER)

Bursa Kent Meydanı Alışveriş Merkezi'nde iyilik meydanda! (ÖZEL HABER)

Her Eve Bir Pati Derneği ve Kent Meydanı Alışveriş Merkezinin, "Plastik kapaklar mama olsun, doğa korunsun" ve " #iyilikmeydanda" etiketi ile ortak başlattığı proje vatandaşlar tarafından yoğun ilgi ile karşılanıyor.

2019.09.02 09:59 - Son Güncellenme: 2019.09.02 10:17 - Bursa Bölge
A
Bursa Kent Meydanı Alışveriş Merkezi'nde iyilik meydanda! (ÖZEL HABER)
11:43 Bursa Kent Meydanı Alışveriş Merkezi'nde iyilik meydanda!

İLGİLİ VİDEO

Bursa Kent Meydanı Alışveriş Merkezi'nde iyilik meydanda!

GÜLNAME PAÇA - KAAN VARDAR / BURSADA BUGÜN

Geri dönüşüme katkı ve barınaktaki hayvanlara mama yardımı için başlatılan plastik kapak projesi, büyük ilgi görüyor.

Her Eve Bir Pati Derneği'nin kurucucusu Emre Demir ve Kent Meydanı Alışveriş Merkezi yönetiminin ortak çalışması olan projede, alışveriş merkezi içinde kurulan stantlarda plastik kapaklar toplanıyor, geri dönüşümü sağlanıyor, hem doğa kornuyor hem de elde edilen gelir ile barınaktaki  can dostlarımıza mama yardımı yapılıyor.

Her geçen gün terk edilen hayvan sayısı artıyor

İnsanların bilinçsiz olarak hayvan sahiplenip, daha sonra bakamayacaklarını anlayınca sokaklara terk ettiğine dikkat çeken Her Eve Bir Pati Derneği'nin kurucucusu Emre Demir, "Maalesef insanlar çok kolay hayvan sahibi olup, çok kolay kaybedebiliyorlar. Kedi, köpek gibi tüm evcil hayvanların, sokakta hayatlarını devam ettirememe gibi bir durumları söz konusu.  Biz de bu noktada devreye giriyoruz. Terk edilen dostlarımıza, ikinci baharlarını yaşatıyoruz. Onlara yurt içi ve yurt dışında güzel aileler buluyoruz. Fakat gün geçtikçe bulduğum köpek sayısı arttı. Maalesef çok fazla terk edilen köpek olduğu için, bireysel olarak ilgilenemedim. İnsanlardan da destek almam gerektiğini anladım ve bu derneği kurdum" dedi.

"Hayvanların refahı bizim için çok önemli"

Her Eve Bir Pati Derneği'nin sitesinden form dolduran herkesin başvurularını büyük bir özveri ve titizlikle incelediklerini belirten Emre Demir, "Formları değerlendirdikten sonra kişiye mutlaka olumlu ya da olumsuz geri dönüş sağlıyoruz. "Bir köpek 10 ile 15 yıl arası yaşar, siz bu süreyi onunla geçirmeyi istiyor musunuz?" diye herkese soruyoruz. Bu kriter bizim için çok önemli. Bunun yanı sıra, hayvanların refahı ve sahiplendireceğimiz hayvanın nasıl bir evde yaşayacağı da çok önemli. Bu kriterlere çok dikkat ediyoruz" ifalerinin altını çizdi.

En önemli projelerimizden

Kapak projesinin başlıca sebebinin, hem doğaya katkıda bulunmak hem de toplanan kapakları mamaya dönüştürmek olduğunu hatırlatan Demir, "İnsanlardan sürekli yardım isteyemiyoruz. Çünkü herkesin belirli bir maddi gücü var ve bunun üzerine çıkamıyorlar. Maddi olarak değil de plastik kapak istediğimizde, bu kapakları çok rahat mamaya dönüştürebiliyoruz. Toplanan kapaklar geri dönüşüm firmasına satılıyor ve bu satış doğrultusunda derneğimize bir ödeme yapılıyor, bizler de bu ödemeyi tamamen mamada değerlendiriyoruz. Kısa sürede çok büyük adımlar attık. Özellikle okuldaki çocuklar bu konuda çok duyarlı, çok fazla kapak topluyorlar" dedi.

"İyilik meydanda"

Uzun zamandır sosyal sorumluluk projelerinde yer aldıklarını belirten Kent Meydanı Alışveriş Merkezi İletişim Müdürü Günseli Pajder ise "Kent meydanı olarak 'iyilik meydanda' projelerine çok uzun bir süredir devam ediyoruz ve Her Eve Bir Pati Derneği ile yollarımızın kesişmesi de bu proje ile oldu. Bir sosyal sorumluluk projesine daha adım atarken, hem canlılarımıza yardımcı olabilmek, onları sahiplendirmek hem de beslenmelerine yardımcı olmak istedik, bu noktada Her Eve Bir Pati Derneği ile yollarımız birleşti.  Projemizin asıl ayağı, 4 Ekim'de Her Eve Bir Pati Derneği'nde çekilen fotoğraf sergisi ile son bulacak ama kapak toplama stantları yıl sonuna kadar alışveriş merkezinde kalacak" şeklinde konuştu.

Her Eve Bir Pati Derneği'nin kurucu üyeleri Emre Demir, Yeşim Sayhan ve Nilgün Psav, Kent Meydanı Alışveriş Merkezi'nin projeye destek vermesinden dolayı çok mutlu olduklarını ve herkesi alışveriş merkezinin içinde bulunan stantlara kapak atmaları için beklediklerini sözlerine ekleyip, iyilik meydanda diyerek, duyarlı vatandaşlardan plastik kapak beklediklerini dile getirdiler.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2019.09.02 09:59 - Son Güncellenme: 2019.09.02 10:17 - Şeyma Nur Sezgin
A