Bursa Karacabey'de çekilen 'Tarım Sohbetleri' ülke genelinde ilgi görüyor

Bursa Karacabey'de çekilen 'Tarım Sohbetleri' ülke genelinde ilgi görüyor

Bursa'da Karacabey Belediyesi tarafından hem bölge hem de ülke çiftçisine katkı sağlamak ve edinilen tecrübelerin gelecek nesillere aktarılmasını sağlamak amacıyla başlatılan 'Tarım Sohbetleri' programı serisi devam ediyor. Yeni programda, zeytin üreticileri için kış sonrası budama ve bakımlar uygulamalı olarak aktarılıyor.

2021.08.13 12:53 - Son Güncellenme: 2021.08.13 12:54 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Bursa Karacabey'de çekilen 'Tarım Sohbetleri' ülke genelinde ilgi görüyor

Karacabey Belediyesi, geçtiğimiz aylarda üreticiler arasında diyaloğu ve tecrübeyi artırma hedefiyle internet ortamında ücretsiz ve herkese açık olarak 'Tarım Sohbetleri' projesini açıklamış ve kısa sürede çekimlere başlamıştı. Türkiye genelinde yoğun ilgi gören program serisinde, zeytin üreticilerine yönelik çeşitli konular ve üreticilerden gelen sorular haftalık çekilen programlar ile Karacabey Belediyesi Youtube hesabı üzerinden yayınlanıyor. Programı Sinan Bürçek yönetirken, gelen soruları ise Zirai Danışman Mehmet İzbak cevaplıyor. Bu hafta yüklenen yeni bölümde ise soğuktan etkilenen zeytin ağaçlarına bakım yapılırken, dikkat edilmesi gerekenler ayrıntılı olarak anlatıldı.

İZLENME ORANLARI HER GEÇEN GÜN ARTIYOR

Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan da tamamen farkındalık çalışması olarak başladıkları bu projede gelen tepkilerden duydukları memnuniyeti ifade ederek, "Sadece bölgemizdeki değil, ülkemizdeki pek çok üretici de bu program serilerini düzenli takip ediyor. Teknolojinin önemli bir nimeti bu; tecrübeleri paylaşma, üstünde konuşma ve daha çok insana, üreticiye ulaştırmaya imkan sağlıyor. Bu anlamda önemli yol kat ediyoruz.  24 binden fazla izlenmeye ulaştık ve bu artarak devam ediyor" dedi.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2021.08.13 12:53 - Son Güncellenme: 2021.08.13 12:54 - HABER MERKEZİ
A