Bursa Karacabey Belediye Başkanı Özkan duyurdu! Türk Defnesi coğrafi işaret tescilini aldı

Bursa Karacabey Belediye Başkanı Özkan duyurdu! Türk Defnesi coğrafi işaret tescilini aldı

Bursa'da Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, Orman Genel Müdürlüğü (OGM) tarafından düzenlenen toplantıda, Türk Defnesinin Avrupa Birliği'nden de 'coğrafi işaret' onayı alması için çalışmaların başladığını açıkladı.

2021.09.06 13:21 - Son Güncellenme: 2021.09.06 13:25 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Bursa Karacabey Belediye Başkanı Özkan duyurdu! Türk Defnesi coğrafi işaret tescilini aldı

Longoz, ıhlamur ormanları gibi zenginlikleriyle ülkemizin bu alanda en önemli değerlerini bünyesinde barındıran ve son dönemde, aromatik bitki çeşitliliğiyle de öne çıkan Karacabey'de, büyük potansiyele sahip defne ile ilgili çalışmalar sürerken, sevindirici bir gelişme yaşandı.

Orman Genel Müdürlüğünün projenin paydaşları olarak belirlediği Bursa Uludağ Üniversitesi, Bursa Teknik Üniversitesi, Bursa Ticaret Sanayi Odası, Orman Mühendisleri Odası ve Karacabey Belediyesi tarafından geçtiğimiz günlerde yapılan toplantıda, Türk Defnesinin bundan sonraki süreçte dünyaya açılması için işbölümleri masaya yatırıldı.

Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, Orman Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen toplantıda Türk Defnesinin Avrupa Birliği'nden de 'coğrafi işaret' onayı alması için başlayan çalışmalara katıldı. Karacabey Belediyesi olarak bu projenin paydaşlarından biri olduklarını ifade eden Başkan Özkan, "Karacabey'in en önemli değerlerinden biri olan defne artık dünyaya açılıyor" dedi.

Karacabey'in kuzey kesimlerinde yoğun bir defne ormanı potansiyeli olduğunu ve bunun da Orman Genel Müdürlüğü koordinasyonunda, yerel halka ve bölgeye önemli bir gelir imkanı sağladığına dikkat çeken Başkan Özkan, defne için coğrafi işaret alınmasına yönelik başlayan çalışmalarda önemli bir yol kat edildiğini belirtti.

Özkan, "'OGM tarafından, Türk Defnesi tescillendi ve coğrafi işaretini almaya hak kazandı. Şimdi sıradaki süreçte bunu Avrupa Birliği'ne sunarak onay alma var. Bu konuda, OGM'nin belirlediği 6 paydaştan biri olan Karacabey Belediyesi olarak biz de bu toplantıda yer aldık" dedi.

Başkan Özkan toplantı sonrası yaptığı açıklamada ise "Ülkemizde 25 ilde yetişen defneden artık Türk Defnesi olarak bahsediyoruz. Ve ilçemiz de bu potansiyele önemli oranda ev sahipliği yapmakta. Türkiye ise dünyanın defne ihtiyacının %90'ını karşılıyor. Ve biliyorsunuz, Marmara Bölgesi'nin en modern tesisi de ilçemizde açıldı. Şimdi Türk Defnesi Avrupa yolcusu. Eğer bu süreci de başarıyla atlatırsak, dünyaya açılmış olacağız. Ayrıca doğrudan yurtdışına da gönderim yapabilmek adına bu çalışmalarda onunla ilgili de gerekli adımları ele alıyoruz. Yerel halkımız, bölge ve ülke ekonomimiz adına bunlar çok önemli gelişmeler. Hayırlı olsun" dedi.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2021.09.06 13:21 - Son Güncellenme: 2021.09.06 13:25 - HABER MERKEZİ
A