Bursa Kapalı Çarşı esnafının yüzü gülmüyor (ÖZEL HABER)

Bursa Kapalı Çarşı esnafının yüzü gülmüyor (ÖZEL HABER)

Bursada Bugün ekibi şehirde bayrama sayılı günler kala çarşının nabzını tuttu. Eski yoğunluğun olmadığını söyleyen esnaf dertli. Çarşı ve pazar alışkanlığının kalmadığını vurgulayan Kapalı Çarşı esnafı bu bayram beklediği ilgiyi göremedi.

2019.08.08 08:44 - Son Güncellenme: 2019.08.08 09:02 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Bursa Kapalı Çarşı esnafının yüzü gülmüyor (ÖZEL HABER)
05:57 Bursa Kapalı Çarşı esnafının yüzü gülmüyor (ÖZEL HABER)

İLGİLİ VİDEO

Bursa Kapalı Çarşı esnafının yüzü gülmüyor (ÖZEL HABER)

BANU ŞEN - KAAN VARDAR / BURSADA BUGÜN

Alışveriş denilince ilk akla gelen yerlerden olan ve Bursa için ayrı bir değer taşıyan Kapalı Çarşı eski hareketliliğini kaybetti. Günde yüzlerce misafire kucak açan Kapalı Çarşı artık çok fazla rağbet görmüyor. Yaşanan ekonomik daralma sebebiyle ne vatandaş istediği gibi alışveriş yapabiliyor ne de esnaf aradığı yoğunluğu buluyor.

Eski kültürün kalmadığını söyleyen esnaf, açılan alışveriş merkezlerinden de oldukça dertli. Düşen temponun AVM'ler ve internet üzerinden yapılan alışverişlerden kaynaklandığını, bu yüzden de artık eskisi gibi iş yapamadıklarını dile getirdi. Bunun yanı sıra tercihini hala Kapalı Çarşı'dan yana kullananlar da var. Bayram alışverişini çarşıdan yapan vatandaşlar fiyatlardan çok memnun olmasa da alışkanlıklarını değiştirmiyor. Fiyatların çok yüksek olduğunu söyleyen Bursalılar pahalılıktan oldukça dertli.

BAYRAM LEZZETLERİNİN ADRESİ DEĞİŞMEDİ

Bayramda misafirlerine ikramda bulunmak isteyen vatandaşlar bu ihtiyaçlarını Kapalı Çarşı'dan gidermeyi tercih ediyor. Kuruyemiş, lokum ve şekerlerini Kapalı Çarşı'dan alan vatandaşlar buradaki lezzetin bir başka olduğunu ve yıllardır buradan alışveriş yaptıklarını dile getirdi.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2019.08.08 08:44 - Son Güncellenme: 2019.08.08 09:02 - HABER MERKEZİ
A