Bursa Kapalı Çarşı'da işler ne durumda? (ÖZEL HABER)

Bursa Kapalı Çarşı'da işler ne durumda? (ÖZEL HABER)

Kapalı Çarşı, esnaf tarafından Bursa'nın kalbi olarak adlandırılıyor. Peki, her kesimden insanı alışveriş için buluşturan çarşıda kış nasıl geçiyor? Bursada Bugün ekibi çarşının nabzını tuttu.

2020.01.29 09:19 - Son Güncellenme: 2020.01.29 09:46 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Bursa Kapalı Çarşı'da işler ne durumda? (ÖZEL HABER)
02:59 Bursa Kapalı Çarşı'da işler ne durumda? (ÖZEL HABER)

İLGİLİ VİDEO

Bursa Kapalı Çarşı'da işler ne durumda? (ÖZEL HABER)

EZGİ KAYI / BURSADA BUGÜN

Kapalı Çarşı esnafına mikrofon uzattık, kışın işler nasıl diye sorduk.

"ÇARŞI KIŞIN DURULUR, YAZIN HAREKETLENİR"

Uzun yıllardır kapalı çarşıda satış yapan esnaf, "Genelde çarşı kışın daha durgun oluyor, Kasım ayında durgunluk başlar, Mart başı gibi hareketlenir, yazın gelmesiyle işlerin açılacağını düşünüyoruz, her sene böyle oluyor umarız bu sene de böyle olur" derken, çarşıda kumaş satan Tayfun Tokalı, "İşler ocak ayından beri durgun, genelde bütün piyasada bozukluk var, ülke bir kriz ortamında" dedi.

"KAPALI ÇARŞI BURSA'NIN KALBİ"

Kuyumcu Hüseyin Sevim, "Kapalı Çarşı artık yaz kış dinlemiyor hep sakin. Biz kuyumcuyuz altın aldı başını gitti, sadece kuyumculuk sektöründe değil genel olarak Bursa'da işler durgun. Kapalı Çarşı Bursa'nın kalbi gibidir, her kesimden insan gelir biz her kesimden insanla konuşuruz ve duyduğumuz herkes işlerinin durgun olduğu söylüyor, bu durum ocak sonunda düzelir gibi düşünüyoruz, yeni yıla girdik herkes önünü görmek istiyor" şeklinde konuştu.

Çarşının uzun yıllardır havlu satan esnafı Tuğfan Tuğtekin de "Dolar düşükken işler daha iyiydi geçtiğimiz senelerde kış olsa da daha çok satış yapıyorduk çünkü maliyet düşüktü biz de uygun fiyata havlu satıyorduk ama maliyet yükseldikçe biz de fiyat arttırdık. Biz genelde düğün sezonunda daha yoğun iş yapıyoruz, çeyizlik havlular sattığımız için yazın gelmesiyle az da olsa bir hareketlenme bekliyoruz" diyerek umutlu olduğunu söyledi.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2020.01.29 09:19 - Son Güncellenme: 2020.01.29 09:46 - HABER MERKEZİ
A