Bursa Kapalı Çarşı'da bayram hareketliliği
Kurban Bayramı'na 2 gün kala Bursa Kapalı Çarşı'da yoğunluk oluştu. Kimi Bursalı son kıyafet alışverişi için Kapalı Çarşı'nın yolunu tutarken kimi de bayramda misafirleri için ikramlık bayram şekeri ve çerez alışverişi yaptı.
2023.06.25 19:10 - Son Güncellenme: 2023.06.25 19:13 - Bursa Bölge - SİMLANUR İNCE
SİMLANUR İNCE / BURSADA BUGÜN
Kurban Bayramı öncesi son hafta sonunda Bursa Kapalı Çarşı ve Tuz Pazarı'nda bayram yoğunluğu yaşandı. Kimisi kıyafet alışverişi yaptı kimisi de misafirlerine ikram etmek üzere bayram şekeri aldı.
"DÜN GECE 2'YE KADAR ÇARŞI OLDUKÇA KALABALIKTI"
Kapalı Çarşı esnafı, çarşının gece de açık olmasıyla vatandaşların akşam saatlerinde alışveriş yapmaya geldiğini belirtti. Esnaf, "Vatandaşlar havanın sıcak olmasıyla saat 4'ten sonra çarşıya akın ediyor. Dün gece saat 2'ye kadar çarşı oldukça kalabalıktı" ifadelerini kullandı.

"VATANDAŞLAR BU BAYRAMDA KURBANLIK ALMAYA ÖNCELİK VERİYOR, KIYAFET ALIŞVERİŞİ SONRA GELİYOR"
Bir başka Bursa Kapalı Çarşı esnafı, Kurban Bayramı'ndaki çarşı yoğunluğunun Ramazan Bayramı'ndaki gibi olmadığını ifade etti. Esnaf, "Kurban Bayramı'nda vatandaşlar kurbanlık almaya öncelik veriyor, kıyafet alışverişi sonra geliyor. Beklediğimiz satışlar olmadı ama yine de kendimizi idare ediyoruz" dedi.




