Bursa İznik'te pandemi ile mücadele devam ediyor

Bursa İznik'te pandemi ile mücadele devam ediyor

BURSA'da AK Parti İznik İlçe Başkanı Halil İbrahim Gökbukut, bölgedeki pandemi sürecinde yapılan çalışmalara dair açıklamalarda bulundu.

2020.12.29 14:10 - Son Güncellenme: 2020.12.29 14:10 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Bursa İznik'te pandemi ile mücadele devam ediyor

İznik Devlet Hastanesi Başhekimi Aybars Alemdaroğlu ve İznik İlçe Sağlık Müdürü Levent Hekimoğlu ve ekibine teşekkür eden AK Parti İznik İlçe Başkanı Halil İbrahim Gökbukut, 6 ay içerisinde hastanenin bütün ekipman ihtiyacının giderildiğini söyledi.

Covid-19 hastalığının tanı, tedavi ve takibinde önemli işlerin gerçekleştiğini belirten Gökbukut, "Yoğun bakım ünitesi 7 yataklı birinci seviye olarak açılmış, şimdide 10 yataklı ikinci seviye yoğun bakım ünitesine çevrilmiştir. Yeni yoğun bakımımızda 10 adet monitör kurularak merkezi sistem oluşturulmuştur. Yine Covid-19 tedavisinde çok önemli yeri olan ventilatör (solunum cihazı) sayımız 7'ye yükseltilmiştir. Kadın Hastalıkları ve Doğum uzmanımızın başlamasıyla uzun yıllardır yapılamayan sezaryan ve doğum müdahalalelerine başlanmıştır. Yeni atanan Ortapedi uzmanımız tarafından  acil vakalar başarı ile tedavi edilmektedir. Fizik tedavi uzmanımızın da atanmasıyla bir çok hastamıza gerek ayakta gerek yatarak fizik tedavi hizmeti verilmektedir. Noroloji uzmanımızca yoğun bakım ve normal servislerde hasta takibi yapılmaktadır .Diyaliz hizmetlerimiz haftanın 6 günü aksamaksızın devam etmektedir. Bütün hasta transferlerimiz hastanemizin araçlarıyla yapılmaktadır" dedi.

İznik halkına da, pandemi sürecindeki kurallara uymalarından ötürü teşekkür eden Gökbukut, salgın vakalarının düşüş gösterdiğini belirtti. Gökbukut, "Anne ve babalarımızın ellerini öpeceğimiz, çocuklarımıza sarılıp oyunlar oynayacağımız, eş dost ve akraba ziyaretlerimizi gerçekleştireceğimiz günlere tedbir ve kurallara uyulduğunda çok daha çabuk ulaşacağımızı ümit ediyoruz. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep  Tayyip Erdoğan'ın teveccühleriyle gücümüz yettiği müddetçe İznik halkına hizmet etmeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2020.12.29 14:10 - Son Güncellenme: 2020.12.29 14:10 - HABER MERKEZİ
A