Bursa İznik'te insanlık dersi

Bursa İznik'te insanlık dersi

Bursa İznik Koyutürk İlköğretim okulu müdürü, öğretmenleri ve velilerinden insanlık dersi.

2020.01.16 16:01 - Son Güncellenme: 2020.01.16 16:02 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Bursa İznik'te insanlık dersi

İLKAY ALTAY / BURSADA BUGÜN

Bursa İznik Koyutürk İlköğretim Okulu öğretmenleri sokağa bırakılmış iki adet yavru köpeği farkettiler. Köpeklerle okul öğrencilerinin kontrolsüzce oynadıklarını görerek çocukların sağlığı için tehdit oluşturabileceği düşüncesi ile okul müdürüne okul olarak bu iki yavru köpeğin bakımını üstlenme ve sahiplenme önerisinde bulundular. 

Öğretmenler ve veliler Okul Müdürü Ömer Faruk Toprak'ın bu öneriye sıcak bakması üzerine aralarında topladıkları para ile okul bahçesinde köpeklere bir barınak yaptırarak onları sokaktan kurtardı. 

İznik Belediyesi ve büyükşehir veterinerliği tarafından derhal aşıları yapılarak kimlik ve sağlık karneleri  de oluşturuldu.

Şiir ve Masal adını verdikleri bu iki yavru köpek sayesinde öğrencilere hayvan haklarını öğretmenin ve hayvan sevgisi aşılamanın çok yararlı bir yolunu bulmuş oldular. Ayrıca okulları iki sevimli bekçiye kavuşmuş oldu.

İznik Koyutürk İlköğretim okulu müdür, öğretmen, öğrenci ve velileri ile büyük bir aile olarak çocuklara verilen eğitim ve öğretimin yanısıra onları hayata ve geleceğe hazırlamanın asıl amaç olduğunu göstermiş oldular.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2020.01.16 16:01 - Son Güncellenme: 2020.01.16 16:02 - HABER MERKEZİ
A