Bursa İznik Gölünde av yasağı denetimi!
İç sularda av yasağının 15 mart tarihi itibariyle başlamasının ardından Orhangazi ilçe tarım müdürlüğü ekipleri de İznik gölünde kaçak avcılığa denetimlerini sıklaştırdı.
2023.03.30 15:46 - Son Güncellenme: 2023.03.30 15:59 - Bursa Bölge - FATİH MISIR
FATİH MISIR / BURSADA BUGÜN
15 Mart tarihinde başlayan ve 15 haziranda sona erecek olan 3 aylık iç sulardaki Sazangiller ve Yayın balığı av yasağının duyurusundan sonra kaçak avlanmaya karşı çalışmalarına hız veren Orhangazi ilçe tarım müdürlüğü ekipleri, kendi sorumluluk alanlarındaki İznik gölü ile diğer sulak alanlarda kaçak avlanmaya karşı yapılan denetimlerin 1 gün 24 saat esasına göre devam edeceğini bildirdi.
İç sularda balık avcılığına karşı başlatılan av yasağına ve denetimlere ilişkin yapılan açıklamada ise;
İç sularda av yasağı, 15 Mart 2023 tarihi itibari ile başlamıştır.
5/1 ve 5/2 Numaralı Ticari ve Amatör Avcılığı Düzenleyen Tebliğlere göre; iç sularımızda 15 Mart-15 Haziran 2023 tarihleri arasında Sazangiller ve Yayın balığı avcılığı yasaktır.
Su ürünleri Kontrol ve Denetimlerimiz 7 gün 24 saat devam etmektedir.
Bu tarihler arasında amatör ve ticari faaliyetler dahil olmak üzere belirtilen balık türlerinin avcılığı yasaktır.
Tüm vatandaşlarımıza önemle duyrulur'' denildi.
