Bursa İTÜDER'de Tuğcu, yeniden seçildi

Bursa İTÜDER'de Tuğcu, yeniden seçildi

Bursa'daki İstanbul Teknik Üniversitesi mezunlarını bir araya getiren Bursa İTÜDER, 12. Olağan Genel Kurulu'nda yeniden Başkan seçilen Hasan Tuğcu, "Sorumluluğumuzun bilincindeyiz" dedi.

2021.06.30 13:56 - Son Güncellenme: 2021.06.30 13:56 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Bursa İTÜDER'de Tuğcu, yeniden seçildi

İstanbul Teknik Üniversitesi mezunlarını tek çatı altında buluşturan Bursa İTÜDER 12'nci Olağan Genel Kurul Toplantısı Bursa İTÜ Evi'nde gerçekleştirildi. Güven tazeleyerek yeniden Başkan seçilen Hasan Tuğcu, "Köklü bir camianın temsilcisi olarak, kentimize ve ülkemize karşı sorumluluklarımızın bulunduğunun bilincindeyiz" dedi.

MESLEKİ ETKİMİZİ ARTIRACAĞIZ

2018-2021 faaliyet raporunu dernek üyeleriyle paylaşarak özverili çalışmaları nedeniyle görev yaptığı tüm yönetim kurulu üyelerine teşekkürlerini sunan Dernek Başkanı Hasan Tuğcu, "Geride bıraktığımız 3 yılda yaşanan pandemi ve krize rağmen Bursa İTÜDER olarak hem kamuoyu, hem üniversitemiz, hem de mezunlarımız nezdinde değer üreten çalışmalar gerçekleştirdik. Yeni dönemde başta İTÜ Evi'ni genişletmek olmak üzere mevcut projelerimizin devamını sağlamayı, üye sayısını arttırmayı ve mezunlarımıza yönelik daha çok etkinlik gerçekleştirmeyi hedefliyoruz. Önemli bir sivil toplum kuruluşu olarak mesleki alanlarda daha etkin olacağız" diye konuştu.

ÖĞRENCİLERE BURS DESTEĞİ SAĞLANDI

Yoğun bir dönemi geride bıraktıklarını da kaydeden Hasan Tuğcu, "Yönetimimizde İTÜ Arı Günü kapsamında Bursa'dan üyelerimiz ile birlikte İstanbul'da etkinliklere katıldık. İTÜ Rektörü ve hocalarının katıldığı, Bursa'da Anadolu ve Fen Liseleri öğrencilerine yönelik yoğun katılımlı Tanıtım Günleri gerçekleştirdik. Üniversitemizi tanıtmak ve tercih edilmesini sağlamak amacıyla lise öğrencileri ile kahvaltılı buluşmalar yaptık. Bursalı olup İTÜ'de eğitim gören öğrencilere burs desteği de sağladık. Üyelerimize dönük sanayi 4.0 ve dijital dönüşümün dahil olduğu birçok farklı konuda seminerler ve paneller düzenledik.  Kentimizin sorunlarına dönük Bursa'da akademik odalarla toplantılar düzenleyerek çözüm önerilerini yetkililere ilettik" dedi.

SOSYAL FAYDA ÜRETMEYE DEVAM

İTÜ mezunu olmanın gurur kaynağı olduğunu da vurgulayan Tuğcu, "Ülkemizin en eski üniversitesi olma özelliğine sahip olan İTÜ, 'Asırlardır Çağdaş' sloganı ile dünya çapında bir marka olmaya devam ediyor. Sahip olduğumuz İTÜ kimliğinin farkını, yapacağımız her çalışmada ortaya koymaya devam edeceğiz. Bursa İTÜDER'in kamuoyundaki fark edilebilirliğini artırmak, yeni üyeler kazandırırken camiamız arasındaki iletişimi ve iş birliğini güçlendirmek, üniversitemizin Bursa'daki çalışmalarına öncülük etmek ve sosyal fayda üretecek projeler geliştirmek yeni görev süremizdeki ana çalışma başlıklarımız olacak" ifadelerini kullandı.

YÖNETİM VE DENETİM KURULU

Tek listeyle gidilen seçimde Hasan Tuğcu Başkanlığında Servet Büyükpoyraz, Fettah Bilaloğlu, Müge Oy, İbrahim Şirin, Mustafa Safa Orakçı ve Feryal Biçkici Yönetim Kurulu'nda görev alan isimler oldu. Denetleme Kurulu üyeliklerine Mehmet Sakallıoğlu, Remzi Sütçü ve Tuncer Dikensak seçilirken Turgay Erdem, Esat Gürkan Kanbir ve Berat Tunakan da Onur Kurulu üyeliğine getirildi.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2021.06.30 13:56 - Son Güncellenme: 2021.06.30 13:56 - HABER MERKEZİ
A