Bursa-İnegöl yolu yenileniyor

Bursa-İnegöl yolu yenileniyor

Bursa Ankara Yolu'nda Ümitalan tepesi ile İnegöl arasındaki toplam 7 kilometrelik yolun aşınan kısımları kazınarak sıcak asfaltla kaplanıyor. Bursa-İnegöl yolunun Ümitalan Tepesi kesiminde başlatılan çalışmaların iki ay içinde bitirilmesi hedefleniyor.

2013.05.13 15:27 - Son Güncellenme: 2013.05.13 15:28 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Bursa-İnegöl yolu yenileniyor

 

Yenileme çalışmaları Karayolları 14. Bölge Müdürü Öner Özgür, AK Parti İnegöl İlçe Başkanı Bülent Temelli ile bazı il ve ilçe yönetim kurulu üyelerinin katıldığı törenle başlatıldı. Çalışmalarla ilgili bilgi veren TBMM Plan Bütçe Komisyonu Üyesi AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, "Bu bölgede kışın yoğun kar yağışı ve buzlanma yaşanıyor. Yol açma çalışmaları ile buzları eritmek için kullanılan tuz ve diğer kimyasallar yolda aşınmaya yol açıyor. Bugün başlatılan çalışma ile bozulan kesimler kazınıyor ve ileri teknoloji ile üretilen sıcak asfalt ile kaplanıyor. Asfalt yenileme çalışmalarının temmuz ayı sonunda bitirilmesi hedefleniyor" dedi.

 

Milletvekili Hüseyin Şahin çalışmaları sırasında yoldan kazınan asfalt malzemesinin ise atılmayıp değerlendirileceğini de belirtti. Yoldan çıkan malzemenin geri dönüşüm tesislerinde işlenerek daha az trafik yoğunluğu olan köy yollarında kullanılacağını söyleyen Milletvekili Şahin "Çıkan malzemeleri ziyan etmeyip değerlendiriyoruz" şeklinde konuştu.

 

Yolun medeniyet olduğunu söyleyen Milletvekili Hüseyin Şahin, AK Parti iktidarında yol çalışmalarına büyük önem verildiğini vurguladı. Şahin, Bursa'nın doğusunda devam yol ve kavşak çalışmaları hakkında da bilgi verdi. Bursa Ankara Yolunun Mezitler kesiminde heyelan önleme çalışmalarının ve eksik kalan 3 kilometrelik duble yolun bitirilmek üzere olduğunu ifade eden Milletvekili Şahin, "Yaklaşık 81 milyon liralık bu çalışma yakında tamamlanacak. Yine toplam 8 milyon lira harcanan Pazaryeri ve Oylat Köprülü kavşaklarının yılsonuna kadar bitirilmesini hedefliyoruz. İnegöl ile OSB arasında 10x3 metrelik alt geçit ise 900 bin liraya mal olacak. Bu çalışmaya önümüzdeki günlerde başlanacak ve yılsonunda bitirilmesi amaçlanıyor. Toplam 33 milyon 500 bin liraya mal olacak Oylat Yolu'nun, kalan 6 kilometrelik kısmında ihale aşamasına gelindi. Yine yaklaşık 34 milyon liraya mal olacak, Yenişehir İnegöl arasındaki duble yolda da ihale aşamasına geldik. Yol için bütçeden iz düşüm bedeli de ayrıldı" dedi.

 

 

 

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2013.05.13 15:27 - Son Güncellenme: 2013.05.13 15:28 - HABER MERKEZİ
A