Bursa İnegöl mobilyasına ABD'li firmalardan ilgi

Bursa İnegöl mobilyasına ABD'li firmalardan ilgi

Türkiye'nin mobilya ihtiyacının büyük bölümünü karşılayan Bursa'nın İnegöl İlçesinden, Amerika Birleşik Devletleri'ne uzun bir aradan sonra ilk kez mobilya ihraç edilecek.

2021.10.13 11:25 - Son Güncellenme: 2021.10.13 11:25 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Bursa İnegöl mobilyasına ABD'li firmalardan ilgi

Türkiye'nin önemli mobilya üretim merkezlerinden Bursa'nın İnegöl ilçesinde, bu yıl 45'ncisi düzenlenen, Uluslararası İnegöl Mobilya Fuarı büyük ilgi gördü. Geçen cumartesi günü kapanan fuara 150'den fazla firma katıldı.

İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yavuz Uğurdağ, "Özellikle pandemi sürecinden sonra değişen ekonomik şartlarla birlikte, başta mobilya sektörümüz olmak üzere Türkiye'ye bir çok avantajlar çıktı. 45. Mobilya fuarımızda başta Amerika kıtası olmak üzere dünyanın pek çok ülkesinden talep oldu. Amerika'dan gelen heyet ile yaptığımız görüşmeler olumlu sonuçlandı. Siparişler alındı. Bu gelişme, İnegöl ve ülkemiz ekonomisi açısından önemli" dedi. İnegöl'de, mobilya sektörünün ölçek sorunu bulunduğunu belirten Yavuz Uğurdağ, "Bunları da zamanla gidereceğiz. Türk mobilyasını da Amerika da satışa sunmuş olacağız. En kısa zamanda Amerika kıtası bizim birinci ihracat yapmış olduğumuz bölge olacak" şeklinde konuştu. Açıklamasında, sekktörel sorunlara da değinen Uğurdağ, "Özellikle ham madde tedariği ve fiyatların fahiş oranda artması bizleri zor durumda bırakıyor. Bu sorunları da aşarsak, Amerika'ya yaptığımız ihracatı daha da artıracağız" diye konuştu.

Mobilyacılar Odası Başkanı Özcan Ayhan ise İnegöl mobilyasına olan ilginin giderek arttığını belirtip, "Uluslararası fuarımıza yurt dışından büyük ilgi oldu. Özellikle Amerikalarılar fuarda sergilenen ürünleri ilgiyle izledi. Onların ilgisi, bizleri sevindirdi. Bu ülkeye yapılacak ihracatımız her sene artabilir" şeklinde konuştu

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2021.10.13 11:25 - Son Güncellenme: 2021.10.13 11:25 - HABER MERKEZİ
A