Bursa İnegöl'de parklarda bas-konuş sistemi devrede

Bursa İnegöl'de parklarda bas-konuş sistemi devrede

Akıllı şehir, akıllı parklar sloganıyla yeni nesil park uygulamalarını sürdüren İnegöl Belediyesi, parklara bir yandan kamera sistemi takarken diğer yandan ise bas-konuş platformunu devreye aldı.

2020.12.29 15:36 - Son Güncellenme: 2020.12.29 15:37 - Bursa Bölge
A
Bursa İnegöl'de parklarda bas-konuş sistemi devrede

Yeni Mahalle Sude Sokaktaki parkta devreye alınan bas-konuş sistemi ile vatandaşların tek bir tuşla Çözüm Merkezi'ne anında ulaşabilmelerini sağladı. Güneş enerjisi sayesinde kendi enerjisini üreten bas-konuş sistemi ile vatandaşlar talep, öneri ve şikâyetlerini İnegöl Belediyesi'ne anında iletebilecekler.

AKILLI ŞEHİR İNEGÖL ADIM ADIM UYGULANIYOR

İnegöl Belediyesi'nin "Akıllı Şehir İnegöl" uygulamasının önemli adımlarından birini olan "Güvenli Park Projesi" farklı mahallelerde uygulanmaya devam ediyor. Parkların teknolojik yetkinlik ile donatılmasıyla 7/24 güvenlik kamera sistemleriyle izlenebilecek. Kurulan kamera sistemi sayesinde vandalizmin önüne geçmeyi ve aynı zamanda çocukların ve ailelerin daha güvenli ortamlarda vakit geçirebilmelerini hedefleyen İnegöl Belediyesi, Yeni Mahalle Sude Sokaktaki parka kamera sisteminin yanı sıra bas-konuş sistemini de ekleyerek tek tuş ile çözüm merkezine ulaşabilmelerini sağlayan sistemi devreye aldı. Kurulan sistem ile vatandaşlar İnegöl Belediyesine tek bir tuş ile anında ulaşabilecek. İnegöl Belediyesi hayata geçirdiği bu sistem ile katılımcı yönetim sistemine yeni bir kalem daha eklemiş oldu.

DİJİTALLEŞEN DÜNYAYA AYAK UYDURUYORUZ

Yeni Mahalle Sude Sokakta ilk kez uygulanan bas-konuş sistemini beraberindeki heyetle birlikte inceleyen İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, "Akıllı Park uygulamasının yeni bir adımını daha hayata geçiriyoruz. Dijitalleşen dünyaya İnegöl Belediyesi olarak ayak uyduruyoruz. Parklarımıza akıllı kameralar yerleştirerek oluşabilecek olumsuz durumların önüne geçmek istedik. Hedefimiz şehrimizin tüm parklarında bu uygulamayı gerçekleştirmek. Bas-konuş uygulamasını ilk olarak Sude Parkta gerçekleştiriyoruz. Denemeyi yaptık. Bu sistemle birlikte vatandaşımız cihaz üstündeki tuşa bastığında Çözüm Merkezimizdeki arkadaşımızla canlı bir şekilde konuşabiliyor. Vatandaşlarımızın isteğini, önerisini, şikâyetini kayıt altına alarak, konunun çözümü noktasında harekete geçmiş olacağız. İnşallah bu uygulamamızı diğer parklarımıza da yansıtacağız. Parkımızı çocuklarımıza ve mahalle halkımıza emanet ediyoruz. Yaptığımız bu projenin hayırlı olmasını diliyorum" şeklinde konuştu.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2020.12.29 15:36 - Son Güncellenme: 2020.12.29 15:37 - Gülcan Tekin
A