Bursa İnegöl'de "Maganda kurşunu" hakkında bilgilendirme yapıldı

Bursa İnegöl'de "Maganda kurşunu" hakkında bilgilendirme yapıldı

İnegöl ilçesinde, İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği tarafından cami ve cay ocaklarında "maganda kurşunu" konulu bilgilendirme yapıldı.

2018.11.20 16:32 - Son Güncellenme: 2018.11.20 16:34 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Bursa İnegöl'de "Maganda kurşunu" hakkında bilgilendirme yapıldı

Ekipler, yaptıkları ziyaretlerde, insanların hayatına mal olan bu eğlence şeklinin yasal olmadığı, kanunlarda cezasının olduğu ve son düzenlemeyle cezaların daha da arttığını anlattı.

Bu kapsamda, ölümlerin ve yaralanmaların önüne geçmek için toplumsal bilincin oluşmasının büyük önem taşıdığı, vatandaşlardan istenilenin eğlenceyi düzenleyen tarafların kanaat önderlerinin, sözü geçen büyüklerinin silah kullanılmaması yönündeki niyetlerini ortaya koymalar gerektiği belirtildi.

Her türlü rastgele silah sıkılması durumlarında "155 Polis İmdat" hattına yapılacak ihbarlarda, yapılan ihbarın gizliliğinin esas olduğu vurgusu yapıldı.

 

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2018.11.20 16:32 - Son Güncellenme: 2018.11.20 16:34 - HABER MERKEZİ
A