Bursa İnegöl'de Kitap Fuarı başladı

Bursa İnegöl'de Kitap Fuarı başladı

İnegöl Belediyesi'nin bu yıl 5'incisini düzenlediği İnegöl Kitap Günleri Fuarı, açıldı. 14 yerel yazar ile 121 konuk yazarın yer alacağı, 100'ün üzerinde yayınevi ile 1 milyon kitabın okuyucu ile buluşacağı İnegöl Kitap Günlerine, ilk günden öğrenciler ve kitapseverler yoğun ilgi gösterdi. 28 Kasım'a kadar açık kalacak fuarda 100 bin ziyaretçi hedefleniyor.

2021.11.21 15:53 - Son Güncellenme: 2021.11.21 15:55 - Bursa Bölge
A
Bursa İnegöl'de Kitap Fuarı başladı

İnegöl Belediyesi tarafından bu yıl 5'incisi düzenlenen İnegöl Kitap Günleri Fuarı düzenlenen törenle kapılarını açtı. MODEF Fuar Alanında düzenlenen açılışa, İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, Bursa Büyükşehir Belediye vekili Süleyman Çelik, belediye meclis üyeleri ve siyasi parti temsilcileri, Milli Eğitim Müdürü Ali Doğru ile çok sayıda öğrenci ve davetli katıldı.

Açılışta fuarın onur konukları olan yazarlar Macar Kültür Ateşesi Balasz Szölössy ile Alişan Kapaklıkaya da hazır bulundu.

Açılış töreninde konuşan İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban şunları söyledi:

"Ev sahipliğini yapmış olduğumuz bu fuarda, 35 yazarımızı ağırlayacağız. Yine 1 milyonu aşkın kitap ile kitapseverleri buluşturmuş olacağız. Hedefimiz inşallah 100 bin üzerinde ziyaretçiyi burada buluşturmak. 35 okulumuzda 30 farklı yazarımızı buluşturuyoruz. Ayrıca sponsorlarımızın desteği ile 7 bin 500 adet kitabı öğrencilerimize ücretsiz olarak ulaştırmış olacağız. Fuarlarımızın içerisinde bir kitap kumbarası sayesinde, fuarımızı ziyaret edenler sayesinde toplanan kitapları ihtiyacı olan köy okullarımızın kütüphanelerine kazandırmak istiyoruz. Burada en hızlı kitap fuarı olmasını istedik. En hızlı kitap okuma yarışmasında, en hızlı kitap okuyan kişiye de bin TL'lik ödül vermiş olacağız. Yine aynı zamanda kitap fuarında en güzel kareyi yakalayan kişiye de fuar sonunda yine ödül vermiş olacağız. Aynı zamanda fuar katılımcılarına sorular soracağız doğru cevapları vermeleri halinde kendilerini sürpriz hediyeler bekliyor olacak. Aynı zamanda kitap günleri katılımcılarımız kitap günleri hashtagi ile instagram da paylaştıkları fotoğrafları fuar alanı içerisindeki presstagramdan çıkartabilecekler. Hem de bu anı ölümsüzleştirebilecekler."

Konuşmaların ardından kurdele kesimi ile İnegöl Kitap Günleri'nin açılışı gerçekleştirildi. Açılış sonrası yüzlerce öğrenci, kitapların sergilendiği stantlara akın etti. Protokol üyeleri de yazarlarla birlikte kitapları inceledi.

20-28 Kasım tarihleri arasında açık kalacak olan kitap fuarında, 100'ü aşkın yayınevi eserlerini İnegöllülere sunacak. İnegöl Kitap Günleri Fuarında; 14 yerel yazar ile 121 konuk yazar, 1 milyon kitap, konferanslar, söyleşiler ve imza günleri yer alacak. Fuar, 28 Kasım Pazar gününe kadar devam edecek. 

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2021.11.21 15:53 - Son Güncellenme: 2021.11.21 15:55 - Sevcan Sarıkaya
A