Bursa İnegöl'de dolu ve sel ekili alanlara zarar verdi

Bursa İnegöl'de dolu ve sel ekili alanlara zarar verdi

BURSA'nın İnegöl İlçesi'nde, dün etkili olan dolu yağışı, ayçiçeği, buğday, üzüm bağları ile meyve bahçelerine zarar verdi.

2017.05.31 12:27 - Son Güncellenme: 2017.05.31 12:33 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Bursa İnegöl'de dolu ve sel ekili alanlara zarar verdi
03:31 Bursa'da şiddetli yağmur ve dolu etkili oldu

İLGİLİ VİDEO

Bursa'da şiddetli yağmur ve dolu etkili oldu

İnegöl'de dün etkili olan dolu ve bazı bölgelerdeki su baskınları ilçeye bağlı Dömez, Akbaşlar ve Çerkez Fındıklı mahallelerinde ekili alanlara zarar verdi. Üç mahallede bulunan ayçiçeği, buğday ve üzüm bağları ile meyve bahçelerinde büyük hasar oluştu.

Yağış ve selden  Akbaşlar Mahallesi'nde 390, Dömez Mahallesi'nde de 3 bin 500 dönümlük ekili alan zarar gördü.



Akbaşlar Mahallesi Muhtarı Eyüp Arslan, dolu ve ardından oluşan selin ekili alanlarda büyük hasar meydana getirdiğini belirterek, zararla ilgili İlçe Tarım Müdürlüğü'ne başvuruda bulunacaklarını söyledi.



Çerkez Fındıklı Mahallesi Muhtarı Necmettin Aydın ise "Dolunun köyün iç kısımlarına bir zararı olmadı ama köyün üst kısımlarına zarar verdi. Üzüm bağlarının olduğu yaklaşık 15 dönümlük bir alanda dolunun zararı oldu" diye konuştu.

3 bin 500 dönüm alan zarar gördü

Dömez Mahallesi Muhtarı Mustafa Arı da, "Dolu ve yağan yağışın ardından oluşan sel her hanenin ürünlerine zarar verdi. Her çiftçimizin ortalama 40 ila 50 bin lira arasında zararı var. Bu da yaklaşık 1,5-2 milyon liraya yakın bir zarar demektir. Mahallemizin toplam 6 bin dönümlük ekili alanı var. Bunların içinde ayçiçeği, buğday, üzüm bağları, nohut ve bostan. Şu an tam ekim zamanı olduğu için dolu ve sel büyük zarar verdi. Şu an tahmini olarak ekili alanlarımızın 3 bin 500 dönümü dolu ve selden zarar gördü. Çiftçilerimizin çoğunluğu sigorta da yaptırmadı. Yaşanan afetle ilgili İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne giderek başvuruda bulunacağız. Mahallemizdeki çiftçilerimizin yaşanan bu afetten dolayı gördükleri zararın karşılanmasını isteyeceğiz" şeklinde konuştu.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2017.05.31 12:27 - Son Güncellenme: 2017.05.31 12:33 - HABER MERKEZİ
A