Bursa İnegöl'de çağa ayak uyduran kurslar

Bursa İnegöl'de çağa ayak uyduran kurslar

Düzenlediği kurslarla ilçe halkının kişisel gelişimine katkı sağlayan İnegöl Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları (İNESMEK), Türkiye'nin yazılım alanındaki gelişimine katkı sunmak adına Nesne Tabanlı Programlama kursu düzenledi.

2019.04.15 09:32 - Son Güncellenme: 2019.04.15 09:34 - Bursa Bölge
A
Bursa İnegöl'de çağa ayak uyduran kurslar

Yılda on binlerce kişiye kurs imkanı sağlayarak ilçe halkının kişisel gelişimine ve meslek sahibi olmasına katkı sunan İnegöl Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları (İNESMEK), çağın gerekliliğine uygun kurslarla bilişim ve teknoloji alanında da nitelikli kişiler yetişmesi adına çaba sarf ediyor.

Bu kapsamda İNESMEK çatısı altında Nesne Tabanlı Programlama Kursu açıldı. 8 hafta sürecek olan ve 35 kişinin katıldığı kursu, Belediye Başkanı Alper Taban da ziyaret ederek kursiyerlere başarılar diledi.

Beraberindeki Başkan Yardımcısı Rıdvan Kocaağa ve AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Ersan ile AK Partili yöneticilerin de katıldığı ziyarette, kurs eğitmenleri tarafından verilen eğitimlere ilişkin bilgiler verildi.

Kursiyerlerle de sohbet eden Başkan Taban, ziyarete ilişkin bir açıklama da yaparak şöyle konuştu:

"İnegöl Belediyesi olarak Türkiye'nin yazılım alanındaki gelişimine katkıda bulunmak için İNESMEK çatısı altında Nesne Tabanlı Programlama kursu açtık. Günümüz şartlarında yazılım sektörüne gereken önemi vermemiz gerektiğinin bilincinde olarak hareket ediyoruz. Bu nedenle iletişim ve teknoloji çağına ayak uyduracak kurs programlarını hayata geçirmenin uğraşısını veriyoruz. Bildiğiniz üzere daha önce İnegöl'de ilk kez Arduino (robotik eğitim) kursu düzenlemiştik. Bu kursumuzdan olumlu geri dönüşler almıştık. Bilgi ve iletişim çağındayız, teknoloji çağındayız. Artık bizim yazılım gibi bir alanı da es geçmememiz gerekiyor. Vatandaşlarımızın bu alana yönelmesi ve bu konuda bilgi sahibi olması gerektiğini düşünüyoruz. Nesne Tabanlı Programlama kursunu açmamızın amaçlarından biri de; ülkemizdeki toplam yazılım pazarı 7,8 milyar dolar. Dünya yazılım pazarının 4,9 trilyon dolar olduğu düşünüldüğünde ülkemiz 7,8 milyar dolarlık pazarın daha fazlasına sahip olmalı. Bu açıdan ülkemizin yazılım alanındaki gelişimine katkıda bulunmak için belediye olarak Nesne Tabanlı Programlama kursunu açmak istedik. Teknolojik değişimin, programlama ve yazılımın bir parametresi olan Nesne Tabanlı Programlama Kursu için 28 Şubat-08 Mart tarihleri arasında kayıt başvurusu aldık. Nesne Tabanlı Programlama Kursumuza 25 kişi başvurdu. 12 Mart Salı günü başlayan kursumuz, Salı ve Cuma günleri olmak üzere 7 Mayıs Salı gününe kadar toplam 8 hafta (80 saat) sürecek. Kurs Öğretmenimiz Muammer Güler'in verdiği eğitimlerle, kursiyerlerimiz bu alanda kendilerini geliştirmiş olacaklar. Kursumuzda Programlama mantığının kavratılması, Nesne Yönelimli Programlama mantığının irdelenmesi ve Windows Form Uygulamaları ile kursiyerlerin çalıştıkları meslek ile ilgili olarak programlar hazırlayabilmelerine olanak sağlayacak eğitimler verilecek."

 

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2019.04.15 09:32 - Son Güncellenme: 2019.04.15 09:34 - Gülcan Tekin
A