Bursa İnegöl Belediyesi'nden 30 bin kumbara

Bursa İnegöl Belediyesi'nden 30 bin kumbara

Bursa İnegöl Belediyesi 4. Kitap Günleri 13-23 Şubat 2020 tarihleri arasında Modef Fuar Alanında gerçekleşecek olup, 1 milyon kitap, 100 yazar, söyleşi ve imza günlerinin yanısıra, konferanslar ve seçkin yayınevlerine ev sahipliği yapılacak. Bu kapsamda organizasyon öncesinde okullarda öğrencilerin kitaplarını kendi biriktirdikleri harçlıklarla alması ve kitap okumaya özendirilmesi adına 30 bin adet kumbara dağıtımı gerçekleşti.

2020.01.16 14:49 - Son Güncellenme: 2020.01.16 14:50 - Bursa Bölge
A
Bursa İnegöl Belediyesi'nden 30 bin kumbara

İnegöl Belediyesi 4. Kitap Günleri öncesinde öğrencilere kendi biriktirdikleri ile kitap almalarını sağlamak, her şeyden önce kendilerine karşı sorumluluk duymaları adına öğrencilerimize bilinç oluşturuyor. Geçtiğimiz yıl da olduğu gibi şehrimizdeki anaokulu, ilkokul 1, 2, 3, 4 ve 5. sınıf öğrencilerine tutumlu olmayı ve geleceklerine yatırım yapmayı öğretmek amacıyla 30 bin adet kumbara hediye edildi. Proje dahilinde öğrencilerimiz kumbaralarındaki birikimleri kitap günlerinde binlerce kitap arasından seçtikleri kitaplara dönüştürecekler. İnegöl Belediyesi ise etkinlik tarihinde öğrencilerimizi sınıflarından alarak Modef Fuar Alanına taşıyacak.

ERKEN YAŞLARDA KAZANILAN ÖĞRETİLER

Kitap Günleri ve kumbara dağıtımları konusunda açıklamada bulunan Başkan Taban: " İnegöl Belediyesi'nin 4. Kitap Günleri 13-23 Şubat tarihleri arasında gerçekleşecek. Çocuklarımızın kişisel gelişimlerine destek sunmak ve sorumluluk sahibi bireyler olmaları adına kodlarına erken yaşlarda kazandırılan öğretiler sunmak istiyoruz. Çocuklarımız her şeyden önce kendileri adına sorumluluk sahibi oluyor ve okumanın güzelliğini, kitapların dostluğunu keşfediyor.  Çocuklarımızın tasarrufu öğrenmelerine ve birikimlerini doğruya sevk etme alışkanlığı kazanmalarına destek olmamız gerekiyor. Bu konu da değerli velilerimizin de desteklerini bekliyoruz " dedi.

GELECEĞİMİZE YAPTIĞIMIZ EN BÜYÜK YATIRIM KİTAPLARDIR

Çocukluk zamanlarının öğretilerinin yetişkinlikte kazanıma dönüştüğüne de dikkat çeken Başkan Taban:" Kitaplar bilginin en güzel aktarıcısı, bizlerin en güzel yol arkadaşlarıdır. Okuduklarımız öğrendiklerimiz bizlerin yaşam felsefesini belirliyor. Geleceğe yapabileceğimiz en güzel yatırımlarımız kitaplardan ve değerli bilgilerden oluşuyor. Bu yüzden her kesimden, her yaştan insanın kendisi adına yapabileceği en büyük yatırım kitaplardır. Bilgi insanı anlamlı kılar. Öğrendiklerimiz, hayatımızı anlamlı kılan yol göstericilerimizdir" açıklamasında bulundu.

OKUMAK DÜNYAYA AÇILAN KAPIDIR

Kitap Günlerinde 1 milyon kitap, 100 yazar ve seçkin yayınevlerinin yer alacağını belirten Taban;" Eğitim bizim önceliklerimizin arasında yer alıyor. Bu alanda yapılan yatırımların ve organizasyonların değerli olduğunun farkındayız. Bu anlamda Milli Eğitim Müdürlüğümüz de çalışmamıza destek sundu. Ayrıca kumbara dağıtımı konusunda Akıl Kültür Sanat Organizasyonuna da teşekkürlerimi sunuyorum. Okumak dünyaya açılan kapıdır. Kumbara dağıtımlarımızla birlikte ailelerimizden bu bilinci oluşturmak adına destek bekliyor, bu vesile ile şimdiden tüm kitapseverleri 4. Kitap Günlerimize davet ediyorum" sözleriyle konuşmasını tamamladı.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2020.01.16 14:49 - Son Güncellenme: 2020.01.16 14:50 - Gülcan Tekin
A