Bursa İnegöl Belediyesi'nde yeni hafta İstiklal Marşı ile başladı

Bursa İnegöl Belediyesi'nde yeni hafta İstiklal Marşı ile başladı

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un bu sabah 10.00'da tüm okullarda İstiklal Marşı okunması yönündeki çağrısına İnegöl Belediyesi de destek verdi. Yeni hafta, İnegöl Belediyesi'nde İstiklal Marşı okunarak başladı. Belediye önünde yapılan törene çevredeki vatandaşlar da katıldı.

2021.01.11 10:56 - Son Güncellenme: 2021.01.11 10:57 - Bursa Bölge
A
Bursa İnegöl Belediyesi'nde yeni hafta İstiklal Marşı ile başladı

Pandemi sürecinde uzun süre kapalı kalan okullarda bayrak törenleri de yapılamadı. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, bu durum üzerine sosyal medyadan bir çağrıda bulunarak "Çocuklarımız İstiklal Marşı'mızı aylardır okullarda değil, EBA TV'de okuyorlar. Oysa biz her pazartesi ve cuma "tek nefes" olurduk. Lütfen, yine devam edelim, yarın okullarımızda saat 10.00'da bayrak törenimiz var. Bize pencerelerinizden, evlerinizden katılır mısınız?" dedi.

BELEDİYE ÖNÜNDE BAYRAK TÖRENİ YAPILDI

Bu sabah tüm okullarda 10.00'da bayrak törenleri gerçekleştirilirken, İnegöl Belediyesi de bu çağrıya destek verdi. Saat 10.00'da Belediye Başkanı Alper Taban ve beraberindeki ekibi, İnegöl Belediyesi önünde İstiklal Marşını okudu. Ses sistemlerinden yapılan İstiklal Marşı yayınına çevredeki vatandaşlar da eşlik etti.

İstiklal Marşının okunmasının ardından bir açıklama yapan Belediye Başkanı Alper Taban, "Bugün hafta başı ve besmeleyle hepimiz işimize gücümüze dört elle sarıldık. Çalışma arkadaşlarımızla işlerimizi, projelerimizi, vaatlerimizi konuşmak üzere yolumuza devam ediyoruz. Ancak bugün tabi salgının da verdiği kısıtlamalar neticesinde biliyorsunuz pek çok işletmemiz bundan etkilendi. Beraberinde okullarda öğrencilerimiz, büyüklerimiz evlerine kapandı... Dün itibariyle çok kıymetli Milli Eğitim Bakanımızın bir çağrısı olmuştu. Okullarda saat 10.00 itibariyle İstiklal Marşımızı hep birlikte okuyacağız, bayrağımızı da göndere çekeceğiz demişti. Bizler de bu çağrıya kulak verdik. Gördüğüm kadarıyla çok değerli milletimiz de İstiklal Marşını duyduğu anda derhal ayağa kalkarak Türk Bayrağına gerekli saygı ve özeni göstererek İstiklal Marşına eşlik ettiler" dedi.

"İnşallah bu özlemlerimizin çok kısa zamanda biteceğini ben ümit ediyorum" sözleriyle konuşmasını sürdüren Taban, "Allah inşallah hepimizi öncelikle bu dertten, musibetten kurtarsın. Bu çağrıya kulak verdik, gerçekten tüylerimiz diken diken oldu. Allah'a hamdolsun ne mutlu bağımsızlık içerisinde hür bir şekilde yaşadığımız bir Türkiye Cumhuriyetimiz var, bayrağımız var, uğruna verilmiş şehitlerimiz var. Ben şehitlerimizi de rahmet ve minnetle anmak istiyorum. Sayın Milli Eğitim Bakanımıza da çok teşekkür ediyorum bu milli ruhu, duyguyu düzenli yaşamaktan bizi mahrum bırakmayarak çağrıda bulunduğu için" açıklamalarında bulundu.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2021.01.11 10:56 - Son Güncellenme: 2021.01.11 10:57 - Gülcan Tekin
A