Bursa İl Sağlık Müdürü Yavuzyılmaz: Pandemi ruh sağlığımızı bozdu

Bursa İl Sağlık Müdürü Yavuzyılmaz: Pandemi ruh sağlığımızı bozdu

Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Fevzi Yavuzyılmaz, Covid-19 salgınının ruh sağlığını olumsuz bir şekilde etkilediğini söyledi.  İl Sağlık Müdürü, "Hastalığa yakalanma ve ölme korkusunun yarattığı kaygı, endişe ve travmatik ruhsal yaşantı sonucunda ruhsal hastalıkların görülme sıklığı artacaktır" dedi.

2021.10.10 11:28 - Son Güncellenme: 2021.10.10 11:50 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Bursa İl Sağlık Müdürü Yavuzyılmaz: Pandemi ruh sağlığımızı bozdu

Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Fevzi Yavuzyılmaz, 10 Ekim Dünya Ruh Sağlığı Günü kapsamında açıklamalarda bulundu. Ruh sağlığı ve ruh hastalıklarının, toplumda farkındalığı ve anlaşılırlığı artırmak amacıyla her yıl 10 Ekim'in Dünya Ruh Sağlığı Günü olarak kutlandığı  hatırlatan Dr. Yavuzyılmaz, 2021 Yılı, Dünya Ruh Sağlığı Günü temasının 'Eşitsizliklerin Olduğu Bir Dünyada Ruh Sağlığı' olduğunu söyledi. Bu temanın Dünya Ruh Sağlığı Federasyonu tarafından, dünyada hala yoksulluk içinde yaşayan insan sayısının çok yüksek olması ve yaşanan eşitsizliğin ruh sağlığına ve ruh sağlığı hizmetlerine erişimdeki rolüne dikkat çekmek için belirlendiğini açıklayan Dr. Yavuzyılmaz, "Salgın ile birlikte ruh sağlığı sorunları yaşayan insanlar da dahil olmak üzere, birçok ülkede ırk, cinsiyet ve etnik kökenden dolayı yaşanan eşitsizlikler yeniden ön plana çıkıyor. Tek başına Covid-19 salgını bile dünyada yaşayan bireylerin ruh sağlığını olumsuz bir şekilde etkiliyor. Hastalığa yakalanma ve ölme korkusunun yarattığı kaygı, endişe ve travmatik ruhsal yaşantı sonucunda ruhsal hastalıkların görülme sıklığı artacaktır" dedi.

Bu nedenle bireyin ruh sağlığını koruyabilmesi için sağlığına bütüncül olarak yaklaşması gerektiğine dikkat çeken Dr. Yavuzyılmaz, "Sağlık kişinin sadece fiziksel hastalığının olmaması değil, bedenen, ruhen ve zihinsel olarak tam bir iyilik halinde olmasıdır. Ruh sağlığının korunmasında hareketli yaşam ve fiziksel aktivite alışkanlığı önemli bir yere sahiptir" diye konuştu.

Ruh sağlığı hastalıklarının tanı ve tedavisi konusunda toplumun bilinçlenmesinin büyük önem taşıdığını vurgulayan Bursa İl Sağlık Müdürü, ruh sağlığı sorunu yaşayan kişilerin Aile Hekimlerine, hastanelerin psikiyatri poliklinikleri ile psikososyal danışmanlık hizmeti alabilmek için Sağlıklı Hayat Merkezlerine başvurabileceklerini söyledi.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2021.10.10 11:28 - Son Güncellenme: 2021.10.10 11:50 - HABER MERKEZİ
A