Bursa İl Sağlık Müdürü'nden Yenişehir'de sağlık turu

Bursa İl Sağlık Müdürü'nden Yenişehir'de sağlık turu

Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan ile Yenişehir Belediye Başkanı Süleyman Çelik Yenişehir'de bir dizi temaslarda bulundu.

2017.02.13 12:03 - Son Güncellenme: 2017.02.13 12:04 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Bursa İl Sağlık Müdürü'nden Yenişehir'de sağlık turu

İkili, ilk olarak geçtiğimiz günlerde Yenişehir Devlet Hastanesi'nde kendisine istediği ilacı yazmadığı için hastası tarafından saldırıya uğrayan Uzm. Dr. Seçil Demir'e destek ziyareti gerçekleştirdi. Yapılan saldırıyı şiddetle kınadıklarını dile getiren Dr. Akan "Sağlık çalışanlarımıza görevleri başında yapılan ufak bir sözlü saldırı dahi olsa, bunu kabul etmemiz mümkün değil. Doktor hanıma yapılan saldırı girişimini şiddetle kınıyoruz. Olay hakkında 'beyaz kod' verildi ve hukukçularımız olayı yakından takip ediyorlar. Bu olayın sonuna kadar takipçisi olacağız. Yaşanan bu kötü olaydan dolayı kendisine tekrardan geçmiş olsun diliyorum" ifadelerini kullandı.

Saldırıdan dolayı üzüntü duyduklarını ifade eden Yenişehir Belediye Başkanı Süleyman Çelik ise, "Sağlık alanında görev yapan bir kardeşimizin veya bir hekimimizin böyle bir olayla karşı karşıya kalması gerçekten kabul edilemez. Bundan sonraki süreçte de kendilerini yalnız bırakmayacağımızı bizzat ifade etmek isterim" dedi. Saldırıya uğrayan Uzm. Dr. Seçil Demir ise, olayın gerçekleştiği andan beri birçok kuruluşun kendisini arayarak geçmiş olsun dileklerini sunduklarını belirtti.

Yeni Hastane Alanına İnceleme                                                                                                            

Ziyaretin ardından ikili, Yenişehir İlçe Kaymakamı Suat Seyitoğlu ile birlikte inşaat çalışmaları başlatılan Yenişehir Devlet Hastanesi alanında incelemelerde bulundu. Yeni hastanenin 22 bin metrekare kapalı alana sahip olacağının altını çizen Dr. Akan "Hastanemiz, içerisinde 5 ameliyathane ve 20 poliklinik yer alacak şekilde yoğun bakım yataklarıyla beraber toplam 86 yatak kapasiteli olarak inşa ediliyor. Hastanemiz tamamlandığında teknolojik anlamda dünya standartlarında bir hastane olacak" şeklinde konuştu. Yenişehir'in hızla gelişen ilçelerden biri olduğunu vurgulayan Dr. Akan " İlçemiz, hızlı tren hattının gelmesi ve otomotiv test merkezinin buraya yapılacak olmasıyla öne çıkıyor. Ayrıca, Havaalanın da burada yer alması nedeniyle jeopolitik konumu oldukça önem arz ediyor. Bu sebeplerden dolayı bölgenin de yeni bir hastaneye ihtiyacı vardı. En yakın zamanda hastanemizi vatandaşlarımızın hizmetine açmak istiyoruz"  diye konuştu.

Hastalara Evde Ziyaret

Son olarak Yenişehir'de evde bakım hizmeti alan hasta vatandaşları ve korunmaya muhtaç yaşlıları evinde ziyaret eden ikili, evde sağlık hizmetleri personellerinin çalışmalarını yerinde inceledi. Özverili çalışmalarından dolayı evde sağlık hizmetleri personellerine teşekkür eden Dr. Akan "Hastalara saygı misyonu çerçevesinde, evde yatalak durumda bulunan hastalarımıza, en iyi şekilde sağlık hizmetlerini ulaştırmaya devam edeceğiz" dedi.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2017.02.13 12:03 - Son Güncellenme: 2017.02.13 12:04 - HABER MERKEZİ
A