"Bursa ikinci bir Doğanbey faciasını kaldıramaz!"

"Bursa ikinci bir Doğanbey faciasını kaldıramaz!"

Memleket Partisi Bursa İl Başkanı Av. Güner Aklan, "Sadece Sıcaksu bölgesinde Belediye tarafından kamulaştırma yoluyla elde edilen arazilerin Çevre ve Şehircilik Bakanlığına devredildiği, bunun karşılığında belediyeye Kayapa'da değersiz arazi verildiği iddia edilmektedir. Buradan uyarıyoruz. Sıcaksu'da inşaat yüksekliğin serbest bırakıldığı 2 emsal ile Bursa ikinci bir Doğanbey faciasını kaldıramaz" dedi.

2021.07.02 15:14 - Son Güncellenme: 2021.07.02 15:31 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
"Bursa ikinci bir Doğanbey faciasını kaldıramaz!"

Memleket Partisi Bursa İl Başkanı Av. Güner Aklan, yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

" Memleket Partisi tüm Türkiye'de örgütlenme çalışmalarını aralıksız bir şekilde büyük bir heyecan ve inançla sürdürmektedir.17 Mayıs 2021 günü resmen kurulan Memleket Partisi, sadece 45 gün içerisinde 52 ilde İl Başkanını ve İl Yönetimlerini belirlemiş, İl binalarını açılışa hazır hale getirmiş ve bazılarının açılışını yapmış, yine bu illerin bir çok ilçesinde ilçe başkan ve yönetimlerini görevlendirmiş, ilçe binalarını hazırlamıştır. İl ve İlçe Seçim Kurullarında işlemlerini tamamlamış, illerde üyelik kabulüyle birlikte üyelikler, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı listelerine işlenmeye başlamıştır. Bu konuda tevazuda bulunmadan söylemek gerekirse, Memleket Partisi örgütlenmede Türkiye rekoru kırmıştır.

Yapılacak ilk Cumhurbaşkanlığı seçimine, seçmenin %50 +1'nin oyunu alma inancı ve kararlılığıyla ,parti üyesi bir adayla'' ne Cumhur, ne Millet, tek yol Memleket'' sloganıyla seçime katılacak olan Memleket Partisi, Bursa'da da İl Başkanını ve İl Yönetim Kurulu'nu belirlemiş, il başkanlığı binasını Genel Başkanımız Muharrem İnce'nin katılımıyla açmıştır. Yönetim Kurulu'nda İl Başkan Yardımcıları olarak Cavit Kaya ve Okan Hallemoğlu, İl Sekreteri olarak Esra Arıkan, İl Saymanı olarak Mehmet Erdinç ve İl Eğitim Sekreteri olarak İnan Korkmaz görevlendirilmiş, Basın, Medya ve Tanıtım'dan Sorumlu İl Başkan Yardımcımız Hülya Dink görev alırken bütün yönetim kurulu üyelerimiz çeşitli konularda İl Başkan Yardımcısı olarak görev yapacaklardır.

Son bir kaç aydır, şehrimizin de kıyısı bulunan Marmara Denizinde müsilaj sorunu yaşanmaktadır. Hemşehrilerimizin denize girmek için Ege ve Akdeniz'e gitmesi ise gerçekten üzücüdür. Ancak yıllarca denizlerimizi kirleten sanayi ve evsel atıkları yeterince denetlemeyen Belediyelerimizin ve hükümetin ''suç hepimizin'' gibi bir söylemini kabul etmiyoruz. Burada vatandaşın bir suçu yoktur. Tek suçlu yetkili makamlardır. Önümüzdeki süreçte vatandaşa bu konuda çıkarılacak her türlü faturaya karşı olacağız.

Neredeyse kış bitmeden yağan yağmurlar, su sıkıntısı yaşanmaması adına yüzümüzü güldürdü. Ancak bu yağmurlar sonrası görüldü ki, Bursa'nın çok ciddi alt yapı sorunları devam ediyor. Şehrimizi dört dönem yöneten Belediyelere sesleniyorum'' sakın geçmişe yönelik bir suçlama içine girmeyin, sizden 17 sene boyunca bu konuda ne yaptığınızla ilgili Bursalılar adına cevap bekliyoruz.

Ulaşımın pansuman tedbirlerle çözülemediği ve çözülemeyeceğini herkes anladı, sadece Büyükşehir anlayamadı. BUAP Bursa Altyapı Projesi 2035 gözden geçirilmelidir. Bu projeye göre Bursa nüfusu 2035 yılında 4.000.000 olarak belirlenmiş, ancak İzmir-İstanbul otobanı, Kanal İstanbul gibi projeler sonrasında İstanbul Sanayisinin arka bahçesi konumuna düşebilecek Bursa'nın nüfusunun çok daha fazla olabileceği hesaplanmalıdır. Yol yakınken tedbirler alınmalıdır.

Yunuseli Havaalanı bölgesi ile ilgili olarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın nasıl bir planlama yaptığını sayın Ali Nur Aktaş dahi bilmemektedir. Kaldı ki kendisi de bunu açıkça ortaya koymaktadır. Bakanlığın bu konudaki tasarruf şeklini Bursalılarla paylaşmaması ise kabul edilebilir bir durum değildir. Bu bilgi derhal Bursa ile paylaşılmalıdır.

Sadece Sıcaksu bölgesinde Belediye tarafından kamulaştırma yoluyla elde edilen arazilerin Çevre ve Şehircilik Bakanlığına devredildiği, bunun karşılığında belediyeye Kayapa'da değersiz arazi verildiği iddia edilmektedir. Buradan uyarıyoruz. Sıcaksu'da inşaat yüksekliğin serbest bırakıldığı 2 emsal ile Bursa ikinci bir Doğanbey faciasını kaldıramaz.

Bursa'da bugüne kadar ayakları yere basan bir tane Kentsel Dönüşüm Projesi gerçekleştirilememiştir. Bunun sebebi Kentsel Dönüşümün ranta kurban edilmesidir. Maalesef belediyeler de bu ranta çanak tutmaktadırlar. Sosyal Belediyecilik anlayışından uzak bir hizmet anlayışı içine girmişlerdir.

Ulucami ve çevresinin açılması yılardır beklenen çok doğru bir çalışmadır. Büyükşehir Belediyesini bu konuda kutluyoruz. Ancak yine uygulamada yüksek kat sorunu doğmadan ,bölge esnafıyla uzlaşma içinde ve hatta Pirinç Han'ın yanındaki alışveriş mağazasının da düzenlemeye dahil edilmesi gerektiğine inanıyoruz.

Bursa ile ilgili son söz olarak da Alinur Aktaş'a ''Bursa'yı Ankara'dan değil, Bursa'dan yönet" diye sesleniyoruz."

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2021.07.02 15:14 - Son Güncellenme: 2021.07.02 15:31 - HABER MERKEZİ
A