Bursa hobi bahçelerinde hırsızlık şoku - ÖZEL HABER
Bursa'nın Nilüfer ilçesinde bulunan hobi bahçelerine giren hırsızlar, hobi evlerini soyup soğana çevirdi. Güvenliğin olmadığı iddia edilen hobi bahçelerinde polis 7 evin soyulduğunu tespit etmesine karşılık, 100 civarında evin soyulmuş olabileceği, ev sahiplerinin ise bundan haberdar olmadığı belirtiliyor.
2014.01.13 09:05 - Son Güncellenme: 2014.01.13 10:16 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
İLGİLİ VİDEO
Bursa hobi bahçelerinde hırsızlık şoku - ÖZEL HABER
Mesut DEMİR/BURSADABUGUN.COM
Bursa'nın Nilüfer ilçesinde bulunan hobi bahçelerinde hırsızlık şoku yaşanıyor. Hobi bahçesini tadilat yaptıran Serhat Yılmaz, mobilya ustasının hırsızlıktan şüphelenmesi üzerine durumu polise bildirdi. Kendisi kapısının kırık olduğunu ifade eden Serhat Yılmaz, "Benim evimde tadilat nedeniyle evde eşya olmadığı için hırsızlar sadece kapıyı kırmışlar. Diğer evlerde ise beyaz eşya, televizyon gibi evde ne varsa alıp götürmüşler" dedi.
HOBİ BAHÇELERİNDE GÜVENLİK SIFIR
Polisin sadece 7 ev tespit edebildiğine işaret eden Yılmaz, "Nilüfer Belediyesi'ni arayan polisler, ev sahiplerine ulaşmak istediler ancak belediyeden yetkili birine ulaşamadılar. Resmi olarak 7 ev soyuldu gözüküyor ancak burada 100 civarında ev var. Bu evlerin tamamı da soyulmuş olabilir. Ev sahiplerinin bu durumdan haberleri bile yok. Hobi bahçelerinde ne bir güvenlik görevlisi, ne de bir güvenlik kamerası mevcut değil. Biz burada belediyenin kiracısıyız. 140 lira kira ödüyoruz. Hobi bahçelerine hafta sonları geliyoruz. Güvenlik her türlü sıfır. İnsanı kesseler kimsenin haberi olmayacak" diye konuştu.
NE VARSA GÖTÜRMÜŞLER
Hobi bahçelerinde tadilat işleri yapan Şaban Mercan da, hırsızlık vakasını sabah fark ettiğini belirterek, "Sabah baktığımda tadilatını yaptığım evin kapısının kırıldığını gördüm. Hemen ev sahibine haber verdim. O da durumu polise bildirdi. Polis burada hangi evlere girildiğini tespit etmeye çalıştı. Ev sahiplerine polis ulaşamadığı için çoğu ev sahibi evinin soyulduğundan habersiz durumda. Evlerde işe yarar ne varsa alıp götürmüşler. Gece kimse olmadığı için hırsızlığa müsait bir yer" dedi.
Öte yandan emniyet güçleri hırsızlık olayı ile ilgili faillere henüz ulaşamazken, olayla ilgili soruşturma sürüyor.
İLGİLİ GALERİ