Bursa Havlucular Çarşısı hareketlendi! (ÖZEL HABER)

Bursa Havlucular Çarşısı hareketlendi! (ÖZEL HABER)

Kapan Han ve Bakırcılar Çarşısı'nın arasında bulunan Havlucular Çarşısı, yerli ve yabancı birçok turistin ilgi odağı olabilecek potansiyele sahip. İnsan hareketliliğinin arttığı çarşıda esnaf ise "İş yok diyeni Allah çarpar. Biz Bursa'yı pazarlayamıyoruz. Yerli turist memleketini bırakıp, İstanbul'u gezmeye gidiyor. Bursa havlu konusunda bitik durumda. İnsanlar çarşıya geldiklerinde arabayı bırakabilecek yer bulamıyor. Otoparka bıraktıklarında ise 40-50 lira ile karşılaşıyor. Bu sefer vatandaş karşılaştığı otopark ücretinden dolayı bir daha çarşıya çıkıp gelmiyor" dedi.

2021.07.29 08:50 - Son Güncellenme: 2021.07.29 16:02 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Bursa Havlucular Çarşısı hareketlendi! (ÖZEL HABER)
10:04 Bursa Havlucular Çarşısı hareketlendi! (ÖZEL HABER)

İLGİLİ VİDEO

Bursa Havlucular Çarşısı hareketlendi! (ÖZEL HABER)

SEMA ÜSTÜNTAŞ / BURSADA BUGÜN

Düğün ve turizm sezonunun açılmasıyla birlikte Havlucular Çarşısı'nda hareketlilik artıyor.

"BURSA'DA ULAŞIM ÇOK KÖTÜ" 

Esnaf Murat Tuğtekin, "Pandemi, marketçinin dışında herkesi etkiledi. Düğünler çok birikti. İş yok diyeni Allah çarpar. Turistlerden, Havlucular Çarşısı'na fazla ilgi yok. Biz Bursa'yı pazarlayamıyoruz. Yerli turist memleketini bırakıp, İstanbul'u gezmeye gidiyor. Bursa'da ulaşım çok kötü. İnsanlar çarşıya geldiklerinde arabayı bırakabilecek yer bulamıyor. Otoparka bıraktıklarında ise 40-50 lira ile karşılaşıyor. Bu sefer vatandaş karşılaştığı otopark ücretinden dolayı bir daha çarşıya çıkıp gelmiyor. Bunları vatandaş çözemez. Belediyenin bu sorunları çözmesi lazım. Bazı şeyler söyleniyor, fakat yapılmıyor. Buradaki bir havlu 10 liradan başlarken, iyi bir bornoz takımı ise 600 lira. El havluları da 40 liradan başlıyor. Havlu çok pahalı bir şey değil. Havlu sokakta giyilmediği için insanlara pahalı geliyor. En kötü bir havluya 15 lira verildiğinde 5-6 yıl kullanılıyor" ifadelerini kullandı.

"BURSA HAVLU KONUSUNDA BİTİK DURUMDA"

Esnaf Melih Günakın da, "Sezonun açılmasıyla biraz hareketlilik var. Yaklaşık bir yıllık mücadelede zararına çalıştık. Pandemi öncesinde işlerimiz yine durgundu, çünkü bizim sektörde rekabet çok büyük. Fiyatların artışı alım gücünü zayıflatıyor. Fiyatlar pahalı, çünkü her gün zam var. Masraflar artıyor, cirolar düşüyor. Bursa havlu konusunda bitik durumda. Genelde havlularımız Denizli Buldan'dan geliyor. Gurbetçiler geldi, hareketlilik başladı, fakat Bursa havlusu yüzde 20'ye kadar düştü. Dokuma tezgahları kapatıldı. Tüm ürünler başka şehirlerden geliyor. Fiyatlarımız 10 ila 30 lira arasında değişiyor. El havluları 10 lira, banyo havluları ise 120 liraya kadar çıkıyor" dedi.

Çarşıda bulunan diğer esnaflar da, "Çarşıdaki fiyatlar rahatsız edici. Esnafın sıkıntısı, artan fiyatları vatandaşa söyleyemiyoruz. Vatandaş fiyatları görünce isyan ediyor" şeklinde konuştu.    

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2021.07.29 08:50 - Son Güncellenme: 2021.07.29 16:02 - HABER MERKEZİ
A