Bursa Gürsu sokakları çocukların zihinlerinin renkleriyle süsleniyor

Bursa Gürsu sokakları çocukların zihinlerinin renkleriyle süsleniyor

Bursa Gürsu Belediyesi, ilçenin kent estetiğini geliştirmek amacıyla gerçekleştirdiği çalışmalar kapsamında, trafoları iletişim kanalına dönüştürerek, toplumsal farkındalık uyandıracak mesajlarla donatıyor.

2020.12.15 12:04 - Son Güncellenme: 2020.12.15 12:05 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Bursa Gürsu sokakları çocukların zihinlerinin renkleriyle süsleniyor

Gürsu Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü Park ve Bahçeler Birimi'nce gerçekleştirilen çalışmalar kapsamında, ilçe genelinde bulunan trafoların kent estetiğini güzelleştirecek şekilde süslenmesi yönünde önemli çalışmalar yapılmakta.

"İlçemizin hepimiz için keyifle yaşanabilecek bir kent olması için çalışıyoruz" diyen Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, "Daha önce, Gürsumuz'un parklarını çocuklarımız için masalsı görsellikte donattığımız gibi, üreten çocuklarımızın bilimsel alanlarda gelişimini sağlamak amacıyla oluşturduğumuz Steam Atölyemiz'in yanında yer alan trafoyu da Steam Atölyemizi anlatan imgelerle süsleyerek hem çocuklarımızın zihinlerinin renklerini vurgulamak hem de çocuklarımızın eğitimine ilişkin farkındalık oluşturmak istedik. İlçemizi güzelleştiren bu sanatsal çalışmanın birkaç noktasında boya izimin olması da beni ayrıca mutu etti " dedi.

Aktif, üretken, eleştirel düşünebilen, teknolojiyi faydalı kullanabilen, ürettikleriyle ülkesinin ekonomisine destek olan, ülkesine ve insanlığa yararlı insanlar yetiştirmek hedefiyle oluşturulan "Üreten Çocuklar Eğitim Atölyesi"nde çocuklar, bilim, teknoloji, mühendislik, sanat ve matematik bilim dallarında eğitimler almakta.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2020.12.15 12:04 - Son Güncellenme: 2020.12.15 12:05 - HABER MERKEZİ
A