Bursa Gürsu'da 15 Temmuz birliği

Bursa Gürsu'da 15 Temmuz birliği

"15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" Gürsu'da da her yaştan vatandaşın birliğine sahne oldu.

2019.07.15 16:57 - Son Güncellenme: 2019.07.15 16:58 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Bursa Gürsu'da 15 Temmuz birliği

Gürsu Kaymakamı Mustafa Koç, Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, Gürsu protokolü, siyasi parti temsilcileri, meclis üyeleri, muhtarlar, sivil toplum kuruluş temsilcileri, kamu kurum temsilcileri ve ilçe halkının katılımıyla gerçekleştirilen programlarda, kalpler vatan sevgisiyle attı ve tek yürek olundu. 

Gürsu Kaymakamlığı ve Gürsu Belediyesi işbirliğinde, gün boyunca gerçekleştirilen etkinliklerden oluşan program kapsamında; demokrasi ve milli birliğin gelecekteki temsilcileri gençlerle birlikte bisiklet turu gerçekleştirildi. Ardından şehitlerin kabirleri ziyaret edildi ve şehitler anısına fidan dikildi, mevlit okutuldu. 

"Ülkemizin aydınlık yarınları için, Cumhuriyetimiz ve Demokrasimiz için, aziz şehitlerimiz ve gazilerimizin bize emaneti olan vatanımızı korumak için, birlik olmaya devam edeceğiz." diyen Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, "15 Temmuz'da ülke olarak yaşadığımız hain, alçakça darbe girişiminin üzerinden üç yıl geçti. O gece canlarını ortaya koyarak ülkemize sahip çıkan ve şehit olan vatansever kardeşlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine ve yüce Türk milletine sabırlar diliyorum. Bedenlerini hainlerin saldırılarına siper ederek, ömürleri boyunca gururla taşıyacakları gazilik ünvanını alan gazilerimizi şükran ve minnetle anıyorum. Devletimizin bütünlüğüne kast eden şer güçlerin, tarihe kara bir leke olarak geçen girişimlerini, millet olarak göstermiş olduğumuz birliktelik ruhu ve ülkemize sahip çıkma inancıyla yendik. Bu gurur hepimizin. Muhteşem bir sinerjiyle biraraya gelerek vatanımızı ve demokrasimizi savunduk. Tüm dünyaya demokrasi örneği olacak, güçlü millet iradesini ve hakimiyetini göstermiş olduk. Millet olarak, vatan sözkonusu olduğunda her şeyi bir kenara bırakarak nasıl birlik olduğumuzu, canımızı ortaya koyarak vatanımızı nasıl savunduğumuzu tüm şer güçler gördü. 15 Temmuz gecesi yaşanan hainliğin bir daha yaşanmaması temennisiyle, birliktelik ruhumuzdan aldığımız gücün ışığında ülkemizin aydınlık yarınlarını oluşturacağız inşallah" dedi. 

"15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü"  programları kapsamında, akşam da; Prof.Dr.Ahmet Şimşirgil, Mevlithan Mustafa Kaya ve 15 Temmuz Gazisi Üzeyir Civan'ın katılacağı program, demokrasi ve milli birlik yürüyüşü; resim, şiir ve kompozisyon sergisi gerçekleştirilecek.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2019.07.15 16:57 - Son Güncellenme: 2019.07.15 16:58 - HABER MERKEZİ
A