Bursa Gemlik'te yarım kalan yatılı Kur'an kursu binası alemcilerin mekanı oldu

Bursa Gemlik'te yarım kalan yatılı Kur'an kursu binası alemcilerin mekanı oldu

Bursa'nın Gemlik ilçesindeki Hisar Mahallesinde, kaba inşaatı bitirilen dört katlı yatılı Kur'an kursu iki yıldır atıl durumda kaldı. Müteahhitle problemlerin olduğu iddia edilen yurt, alkol ve uyuşturucu kullanıcıların meskeni haline geldi.

2020.06.15 16:57 - Son Güncellenme: 2020.06.15 17:23 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Bursa Gemlik'te yarım kalan yatılı Kur'an kursu binası alemcilerin mekanı oldu
01:28 Bursa Gemlik'te yarım kalan yatılı Kur'an kursu binası alemcilerin mekanı oldu

İLGİLİ VİDEO

Bursa Gemlik'te yarım kalan yatılı Kur'an kursu binası alemcilerin mekanı oldu

2018 yılının şubat ayında temeli atılan ve 2019 yılında kaba inşaatı tamamlanan yatılı Kur'an kursu 100 öğrencinin yatılı kalabileceği şekilde planlandı.

Dört katlı binanın hemen her katında alkol şişelerinin bulunduğu göze çarparken. İ

ncelendiğinde, buranın sürekli bağımlılar tarafından kullanıldığı anlaşılıyor. Binanın salon olarak düşünülen bölgelerinde ve bazı odalarında da ateş yakıldığı, binanın iç yapısının ve kaplamalarının da zarar gördüğü gözlendi.

Binada iki yıldır herhangi bir çalışma yapılmadığından ve çatının da bulunmadığından dolayı deforme oluştuğu ve binanın çeşitli bölgelerinin de su aldığı gözlendi. Yağan yağmurun da etkisi ile su altında kalan odaların tabanlarında da çökme yaşandığı dikkat çekti.

Konu ile alakalı değerlendirme yapan Gemlik Müftüsü Dr. Mehmet Reşat Şavlı, ''Kaba inşaatı bitirilen değerli bir yatırımdı. Son dönemde yaşanan sorunlardan dolayı, aldığımız bilgilere göre uyuşturucu kullananların ve alkol alanların mekanı haline gelmiş. Buranın tamamlandıktan sonra müftülüğümüze devri planlanmıştı. Yüz civarında hafız öğrencimiz bu binada eğitim görecekti. Bölgeden önemli bir talep var. Mevcut yapıyla talepleri de karşılayamıyoruz. En kısa sürede sorunun çözülerek, bu önemli yatırımının kazandırılmasını istiyoruz'' dedi.

Öte yandan söz konusu binanın inşaatını üstlenen müteahhit firmanın, belediye ile olan sözleşmeyi tek taraflı olarak feshedip, inşaatı yarım bırakması nedeniyle, süreç yargıya taşınırken,. Kur'an kursu binasının en kısa sürede tamamlanarak hizmete açılması için mahkemeden çıkacak kararın beklenildiği öğrenildi.

Gemlik Belediyesi de konuyla ilgili açıklama yayınladı.

Açıklamada, "İlçemiz Hisar Mahallesi'nde, 2018 yılının Şubat ayında temeli atılan Kur'an Kursu binasında olumsuz görüntüler ortaya çıktığına dair iddiaları üzülerek öğrenmiş bulunuyoruz. Söz konusu binanın inşaatını üstlenen müteahhit firma, sözleşmeyi tek taraflı olarak feshetmiş ve inşaatı yarım bırakmıştır. İnşaatın yarım bırakılması yargıya taşınmış ve müteahhit firmayla mahkeme süreci devam etmektedir. Kur'an Kursu binamızın en kısa sürede tamamlanarak hizmete açılması için mahkeme sürecinin sonuçlanması gerekmektedir. Gemlik Belediyesi, ne yazık ki yargı kararı olmadan söz konusu bina üzerinde yetki ve tasarrufa sahip olmamakla birlikte binanın denetim ve kontrolleri zabıta ekiplerimizce yapılmakta, tarafımıza iletilen ihbarlar emniyet güçlerimiz ile paylaşılmaktadır." denildi.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2020.06.15 16:57 - Son Güncellenme: 2020.06.15 17:23 - HABER MERKEZİ
A