Bursa Gemlik'te maske takmayanlara ceza yağdı

Bursa Gemlik'te maske takmayanlara ceza yağdı

Bursa Gemlik'te açık alanda maske takma zorunluluğu getirilmesinin ardından polis ekipleri denetim yaptı. Ekipler maske takmayan vatandaşları tek tek durdurarak ceza yazdı.

2020.06.26 17:31 - Son Güncellenme: 2020.06.26 17:32 - Bursa Bölge
A
Bursa Gemlik'te maske takmayanlara ceza yağdı

Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu'nun önerileri doğrultusunda Bursa Valiliği tarafından alınan kararla açık alanlarda maske takma zorunluluğu getirilmesinin ardından denetimler devam ediyor.

Gemliklilerin birçoğunun maske taktığı görülürken bazı vatandaşlar maske takmadı. Gemlik İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri Gemlik meydanında, İstiklal Caddesi ve pek çok farklı bölgede maske denetimi yaptı. Ekipler, maskesiz dolaşan vatandaşları tek tek durdurarak ceza kesti. Kimi vatandaşlar ise polis denetimini gördükleri anda maskelerini yüzlerine taktı.

Polis ekipleri; maskesiz fotoğraf çektiren, bisiklete binen ve yolda yürüyen vatandaşlara göz açtırmadı.

MASKELERİ CEPLERİNDE TAŞIDILAR

Maskesini çenesine takan bir kişi "Maskem takılıydı. Maske ile bu sıcakta yürümek çok zor. Bu nedenle çenemdeydi ama maskem vardı" diye konuştu. Maskesini çenesinden sonra ağzını ve burnunu örtecek şekilde kapatsada cezadan kurtulamadı. Genç bir kadın ise otobüse bineceğini maskesinin çantasında olduğunu söylese de o da cezadan kurtulamadı. İstiklal Caddesi'nde maskesi olmayan başka bir vatandaş ise polis ekiplerine direndi. Direnmeye devam ederse adli işlem yapılacağını öğrenince direnmekten vazgeçip maske takmama cezası yemekten kaçamadı.

Öte yandan koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında kısıtlamalarda bazı vatandaşların Gemlik sahilinde ve iskele meydanında maske takmadığı, takanların ise maske çene altında olduğu görüldü.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2020.06.26 17:31 - Son Güncellenme: 2020.06.26 17:32 - Gülcan Tekin
A