Bursa Fashion Week 4. Moda Günleri için geri sayım başladı (ÖZEL HABER)

Bursa Fashion Week 4. Moda Günleri için geri sayım başladı (ÖZEL HABER)

Bursa'da dördüncüsü düzenlenecek olan Fashion Week Moda Günleri, 31 Ekim'de 4. Moda Tasarım Yarışması'yla başlayacağı biliniyor. Türk markasının dünya podyumlarında yürümesini sağlayabilmek adına çalışmalar yürütüldüğünü söyleyen Modacı Yaşariye Doğan, bu sayede Bursa'nın evrensel anlamda da değer kazanacağını dile getirdi. Bursa Fashion Week'i sonuna kadar desteklediğini ifade eden Türk iş insanı ve Galatasaray'ın eski yöneticisi Turgay Kıran ise, ''Görüyoruz ki 4. yılında Bursa Fashion Week güzel anılmaya devam ediyor. Bu hususta Bursa Belediye başkanlarının destekleri de çok önemli. Yine Bursa'daki Ticaret ve Sanayi Odası'nın da katkılarını bekliyoruz. Eğer bugün Bulgaristan'dan, İtalya'dan manken ve tasarımcı getirebiliyorsak bu, Bursa'nın başarısıdır. Lütfen bu markaya sahip çıksınlar. Bu marka Bursa'nın lokomotifi olacak'' dedi.

2021.10.20 08:29 - Son Güncellenme: 2021.10.20 10:15 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Bursa Fashion Week 4. Moda Günleri için geri sayım başladı (ÖZEL HABER)

SEMA ÜSTÜNTAŞ  / BURSADA BUGÜN

Bursa'da düzenlenecek olan Bursa Fashion Week Moda Günleri, geleceğin modacılarına büyük fırsatlar sunuyor.

"BU MARKA BURSA'NIN LOKOMOTİFİ OLACAK"

Türk iş insanı ve Galatasaray'ın eski yöneticisi Turgay Kıran, ''Lisana çok önem veren İngilizce, Fransızca, İtalyanca konuşabilen özelikle otelcilik ve işletmecilik konusunda Türkiye'de isim yapmış bir kişiyim. Tüm bunlar benim spor geçmişimin altında ezilmiş durumda. Herkes beni Galatasaray fanatiği ve yüreği ile konuşuyor. Zaman zaman bu durum beni üzse de aşkla bağlı olduğum Galatasaray'a da bundan dolayı müteşekkirim. Bursa'ya olan sempatim bambaşka. Küçükken Uludağ'a çıktığım ve kayak yaptığımız o zamanlar çok iyi dostlukların da olduğu bir dönemdi. Bursa dendiğinde nefret ettiğim sabahın altısında bile uyanıp, buraya gelebilirim. Ben ilkokulu yatılı olarak okudum. Orada belirli kurallar vardı, örneğin gömlek ve kravat takmak zorunluydu. Ben çok küçük yaşta kravat takmaya alışmış oldum. Ne zaman lise dönemine başladım, sınıfta tek kravat takanın ben olduğunu gördüm. O zamanlarda bana 'kont' diye lakap takarlardı. Haliyle modaya ilgisiz kalmak mümkün değildi. 1970'lerde Galatasaray Lisesi'nde okurken Vakko'nun ilk mankenliğini yaptım. Dolayısıyla moda sevgisi çok eskiden beri üzerimizde. İstanbul'da Beyoğlu'nda bir tostçuya bile kravatla giderdik. Böyle bir büyü altında bugünlere geldik. Yaşariye Hanım ne zaman ki Bursa'da bir Moda Festivali yapalım dedi, biz de koştuk geldik. İstanbul'da bu festivaller bol bol yapılıyor, ama Bursa'da biraz geri kalınmış durumda. Modanın merkezi, ipek hepsi Bursa'ya aittir. Bursa'nın bu konuda ileri çıkması gerekiyor. Katkı sağlayabilmek adına bizlerde bugünlere geldik. Görüyoruz ki 4. yılında Bursa Fashion Week güzel anılmaya devam ediyor. Bunda Bursa Belediye Başkan'larının destekleri de çok önemli. Yine Bursa'daki Ticaret ve Sanayi Odası'nın da katkılarını bekliyoruz. Eğer bugün Bulgaristan'dan, İtalya'dan manken ve tasarımcı getirebiliyorsak bu, Bursa'nın başarısıdır. Lütfen bu markaya sahip çıksınlar. Bu marka Bursa'nın lokomotifi olacak. Bizim amacımız Bursa Fashion Week'in sadece yerel değil, evrensel bir marka haline gelmesidir. Moda, insanın kendisiyle sohbet etmesi ve yarışması demek. Benim üzerimde giydiğim hiçbir şey lüks değildir, bunları birbirine uydurabilmek önemli olan. İnsan kendine ne kadar iyi bakarsa, moda da sevgiyle büyür" dedi.

''BİZİM AMACIMIZ TÜRK MARKASININ DÜNYA PODYUMLARINDA YÜRÜMESİNİ SAĞLAMAK''

Modacı Yaşariye Doğan, ''Dördüncüsü düzenlenecek olan Bursa Fashion Week için çok heyecanlıyız. Biz bu yolculuğa çok kıymetli isimler ile çıktık. Sayın Muzaffer Çaka, Sayın Turgay Kıran bizi çok yüreklendirdiler. Bursa'da bu aşamada bir araya gelebilmek için kendilerini ikna edebildiğimi düşünüyorum. Çok önemli bir sorumluluk taşıyoruz. Yaptığımız işi layıkıyla yerine getirmek gerekiyor. Bursa'dan önemli destekler alıyoruz. Ali Sayın, Hakan Kızılırmak gibi isimlerde desteklerini esirgemeyen kişiler arasındadır. Biz aynı zamanda geleceğin tasarımcılarını yetiştiriyoruz. Yaptığımız yarışmaları uluslararası alanda da ilan ettik. Geçtiğimiz zamanlarda yapılan Fashion Week'e Avrupa ülkelerinden katılanlar vardı. Bu yıl da İran'dan katılan finalistlerimiz var. 170 başvuruyu değerlendirerek son seçilen 18 kişi içinden birinciyi beliriyoruz. Yarışma sonucu kazanan ilk üç kişiye para ödülümüz oluyor. Birinciye 7 bin, ikinciye 5 bin, üçüncüye ise 3 bin lira veriyoruz. Bunları sektörel alanda çalışan sponsorlarımızdan temin ediyoruz. Bursa Büyükşehir Belediyesi, Osmangazi Belediyesi ve Nilüfer Belediyesi'ne desteklerinden dolayı çok teşekkür ediyoruz. Amacımız bu yıl düzenlediğimiz konsept projeler ile Bursa'yı tanıtmaktır. İnşallah çok güzel bir şekilde yürüyeceğiz. Ülkemizi Paris ve Milano gibi popüler hale getirmeyi hedefliyoruz. Hayallerimiz bu doğrultuda ilerliyor. Dünya konfeksiyonu Bursa'da üretiliyor. Bu yüzden önemli yatırımlara da ev sahipliği yapıyor. Bizim amacımız Türk markasının dünya podyumlarında yürümesini sağlamak. Markalaşmayı hedef olarak belirlemediğimiz sürece yol alamayız. Bu hedefle bir çatı altında yürümeye başladık. Çok önemli kişilerin değerli koltuklar için çaba gösterdiği bir oluşumdur. Ümit ediyorum ki topluluk olarak ülkemize önemli bir armağan bırakırız" dedi.

''BURSA FASHION WEEK, DİĞER BENZERLERİNE GÖRE FARKLI BİR İVME YAKALADI''

Koreografi ve Sahne Sanatları üzerine çalışan Asil Çağıl, "4 yıldır olduğu gibi bu yıl da Bursa Fashion Week'in sanat yönetmenliğini yapacağım. Bu işe Yeni Asır Gazetesi'nin yapmış olduğu güzellik yarışmasında birinci olarak başladım. Yaklaşık 11 yıl modellik yaptım. Çeşitli güzellik yarışmaları, fashıon show ve uluslararası defilelerde koreografi ve sanat yönetmenliği yapıyorum. Sahne direktörü; ışık ses ve teknik bilgileri dışında modellerin de yürüyüşlerine hakim olmalıdır. Aslında bu işin alt yapısını ve eğitiminin alınmış olması gerekiyor. Meslekte en büyük avantajım geçmişte modellik yapmış olmamdan kaynaklanıyor. Modellik yapmasaydım da bu işle uğraşırdım, ama şimdi çalışma sürecine hakimiyetim daha fazla. Bursa Fashion Week, diğer benzerlerine göre farklı bir ivme yakaladı. Hiçbir Fashion Week'te tasarım yarışması yok. Burada genç yeteneklere bir fırsat sunuluyor. Böylece gençken kişiler moda dünyasına adım atma şansını elde ediyor. Bursa Fashion Week bizim için önemli. Her yıl güzel tepkilerle karşılaşsak da biraz daha desteğe ihtiyacımız var. Bursa tekstilin merkezi, dünyadaki birçok Fashion Week'le boy ölçülebilecek hale geldi. Ancak biraz da uluslararası platformda yer alması için dünyaca ünlü kişilerinde Bursa'ya gelmesi gerekiyor. Bunlarda bütçe ve maddi olanaklar doğrultusunda sağlayabiliyor. Bursa için belediyelerin, büyük sanayi ve tekstil firmalarının el ele vermeleri gerekiyor. Biz çok iyi bir ekibiz. Gerek İstanbul, gerekse İzmir'den oluşan büyük kemik kadromuz var. 4 yıldır güçlenerek devam ettiğimiz bu kadro ile yolumuzda ilerliyoruz. Herkes model olamaz. Mankenlik ve modellik farklı karamlardır. Erkeklerde manken olabilmeniz için 1.85 cm boy, kadınlarda ise 1.75 cm ve üzeri boyunuzun olmasının yanında güzel vücut formuna sahip olmalısınız. Modellerde boy şartı yoktur. Günümüzde birçok krem markası yüzü olan kişilerin 1.65 cm boyu olabilir. Yeni nesil gençler yapacakları işe dair muhakkak eğitimlerini almalı, alt yapısını güçlendirmelidir. Z kuşağı artık interneti iyi kullanıyor. Bundan faydalanarak sağlam bir eğitim ile hayatlarına başlamaları daha doğru olacaktır" şeklinde konuştu.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2021.10.20 08:29 - Son Güncellenme: 2021.10.20 10:15 - HABER MERKEZİ
A